Basisspeler Rivaldo (39) speelt cruciale rol in overwinning Sao Paulo

Daniel Cabot Kerkdijk10 jul 2011, 08:00
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2011, 08:00

Rivaldo Vítor Borba Ferreira, kortweg Rivaldo, is het voetballen nog niet verleerd. De aanvallende middenvelder, 39 jaar inmiddels, speelde zaterdagavond lokale tijd een cruciale rol in de overwinning van Sao Paulo op Cruzeiro: 2-1. Door de winst stijgt het team van Rivaldo naar de tweede plaats.

De voormalig sterspeler van onder meer Deportivo la Coruña, Barcelona en AC Milan stond voor het eerst dit seizoen, na vijf invalbeurten, in de basis en beloonde het vertrouwen met een aandeel in beide doelpunten. In de twintigste minuut gaf hij Marlos de bal goed mee in het strafschopgebied en die bood Dagoberto een niet te missen kans: 1-0.

Marlos verdubbelde op aangeven van Rivaldo, die in januari bij de ploeg kwam, de score. Cruzeiro kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Wallyson twintig minuten voor tijd. Door de zege komt Sao Paulo op achttien punten, op een punt van koploper Corinthians. Cruzeiro staat tiende met twaalf punten.