voetbalzone

Basisspeler van Manchester City krijgt rijontzegging van een jaar

Tim Siekman21 sep 2018, 19:20
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2018, 19:20
Advertentie

Benjamin Mendy mag een jaar lang niet achter het stuur zitten. De 24-jarige verdediger van Manchester City heeft in korte tijd 24 punten op zijn rijbewijs verzameld, aangezien hij niet heeft gerapporteerd aan de politie wie zijn Mercedes reed toen de auto in minder dan twee weken tijd vier keer de snelheidslimiet overtrad.

Mendy ontkent dat hij de bestuurder was bij de genoemde overtredingen, maar heeft niet per brief aangeven wie wel achter het stuur zat. De Fransman heeft ook een boete van ruim 2500 euro gekregen. “We hebben te maken met vier overtredingen, twee op dezelfde dag. Dit is een serieuze aangelegenheid”, zo stelde de rechter vrijdag.

“Onze vragen over de identiteit van de bestuurder blijven onbeantwoord en ik vind het onbeleefd dat hij hier nu niet is, zodat we erover kunnen praten.” Advocaat Gwyn Lewis baalt van de straf. “Hij is niet de bestuurder, maar dat is niet de kwestie hier. Hij heeft niet gereageerd. Hij accepteert dat hij niet meer mag rijden en begrijpt de ernst van de zaak.”

Bezig met laden …