voetbalzone

Bassey plots zeer dicht bij transfer: medische keuring volgt in de komende dagen

Tom Rofekamp24 jul 2023, 10:01
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 10:01
Advertentie

Het vertrek van Calvin Bassey bij Ajax lijkt een kwestie van tijd. Fabrizio Romano meldt maandag dat de onderhandelingen van de verdediger (23) met Fulham zich 'in een zeer vergevorderd stadium' bevinden. Naar verluidt hopen the Cottagers Bassey deze week nog medisch te keuren. Ze hebben echter ook een alternatief op het oog.

De transfer van Bassey kwam vorige week in een stroomversnelling terecht. Ajax ging akkoord met een transfersom van 21 miljoen euro en alleen het fiat van de mandekker zelf restte nog. Bassey wilde eerst niets van een vertrek weten, maar onder druk van de Amsterdammers móést hij wel overstag gaan. Daarom is de Nigeriaans international toch de gesprekken gestart.

Fulham wil Bassey deze week nog tot de medische verplichtingen over laten gaan. Gaat er onverhoopt iets mis, schakelt het door naar Mohammed Salisu. Ook de Southampton-verdediger voert al gesprekken met de club, maar wordt tevens begeerd door AS Monaco. Dat wordt op zijn beurt mogelijk beroofd van de door Manchester United gewilde Axel Disasi.

Voor Bassey is in ieder geval geen sportieve toekomst weggelegd in Amsterdam. Trainer Maurice Steijn liet na het oefenduel met Anderlecht (3-0 verlies) al weten het geld te willen gebruiken voor een nieuwe defensieve versterking. Bassey heeft nu Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal als concurrenten. Hij kan zowel links in het centrum als op de linkervleugel uit de voeten.

Bezig met laden …