voetbalzone

Bassey stemt in met vertrek bij Ajax: vervolgbestemming lijkt bekend

Tom Rofekamp21 jul 2023, 14:37
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 14:37
Advertentie

Ajax acht de kans groot dat Calvin Bassey deze zomer vertrekt. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De 23-jarige verdediger heeft te horen gekregen dat hij nog weinig minuten gaat maken, en daarom stemt hij ook zelf in met een exit. Fulham lijkt zijn vervolgbestemming te worden. The Cottagers hebben zo'n twintig miljoen euro over voor de mandekker.

Dat Fulham interesse had, was al even bekend. Volgens The Athletic legde de Premier League-club deze week een bod van 17 miljoen neer in Amsterdam. Tot nu was het Bassey zelf die voor een transfer ging liggen. De miljoenenaankoop wilde per se slagen bij Ajax, maar heeft nu toch het bijltje erbij neergelegd.

Aanleiding zijn de gesprekken die Bassey afgelopen week voerde met de beleidsbepalers. Daarin werd duidelijk dat hij zowel in het centrum als links in de verdediging geen eerste keus is. Jorrel Hato is Bassey voorbijgestreefd, terwijl Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal op de linkerflank ook nog meeconcurreren om een plek. Bij Fulham maakt Bassey meer aanspraak op speeltijd.

Daarnaast kan de Nigeriaans international in Engeland een veelvoud van zijn salaris bij Ajax verdienen. Al met al maakt het dat hij openstaat voor een vertrek. Ajax betaalde Rangers vorig jaar zomer nog 23 miljoen euro voor de verdediger, die nooit wist te imponeren. Hij kwam vooralsnog tot 39 duels, waarin hij één keer trefzeker was. Overigens zou ook Brighton & Hove Albion Bassey op de radar hebben staan.

Bezig met laden …