voetbalzone

Batista geeft Tévez na kritiek gewoon basisplaats naast Messi

Bart Kruyt01 jul 2011, 09:00
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2011, 09:00
Advertentie

Sergio Batista heeft een haat-liefde-verhouding met Carlos Tévez. De bondscoach van de Argentijnse ploeg gaf eerder deze week nog aan dat hij een fan was van de ‘oude Tévez’, die nu echter vooral populair zou zijn om slechts zijn werklust. Batista heeft tijdens de openingswedstrijd van de Copa América echter wel gewoon een basisplaats in gedachten voor Tévez.

De aanvaller van Manchester City verdween voor enige tijd uit de Argentijnse ploeg, nadat hij zich geblesseerd had afgemeld voor een oefenwedstrijd maar vier dagen later wel gewoon speelde namens zijn club. Onder druk van de media haalde Batista Tévez uiteindelijk toch bij zijn selectie, maar eerder deze week kon de keuzeheer het niet laten om toch weer kritiek te leveren.

“Ik was een liefhebber van de Tévez van een paar jaar geleden”, zei Batista afgelopen woensdag. “De speler die in staat was om twee verdedigers voorbij te dribbelen en vervolgens te scoren. Of iemand anders in staat stelde te scoren met een ongelooflijke assist. Nu is hij populair bij het publiek om andere dingen, zoals veel lopen en tackles maken.”

Ondanks deze kritiek heeft Batista toch gewoon een basisplaats over voor Tévez, die vrijdagavond (02.45 uur Nederlandse tijd) tegen Bolivia een spitsenduo zal vormen met Lionel Messi. “Hij vormt het beste koppel met Messi”, aldus Batista, die ook een plaats inruimde voor AZ-doelman Sergio Romero.

Bezig met laden …