voetbalzone

Bayer en Djakpa akkoord: niet naar Spelen

21 jul 2008, 18:26
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2008, 18:26
Advertentie
De Bundesliga is maandag in de ban van de Olympische Spelen. Spelers die luisteren naar hun werkgever en de Spelen laten schieten, spelers die niet luisteren naar hun werkgever en niet komen opdagen om zich zo bij de selectie van hun land te voegen. Bayer Leverkusen en Constant Djakpa zijn geen uitzondering op de regel: De Ivoriaan laat op verzoek van zijn werkgever het mondiale voetbaltoernooi schieten.

Op de officiële website benadrukt Bayer dat de vele blessures en de afwezigheid van vijf jeugdinternationals ten grondslag liggen aan de gezamenlijk genomen beslissing. "Constant heeft begrip getoond voor onze situatie", licht technisch directeur Rudi Völler toe. "We zijn daar bijzonder blij mee, al was het voor hem een moeilijke beslissing. Hij voelt zich hier op zijn gemak en wil zo snel mogelijk basisspeler worden."

"Eén van de moeilijkste beslissingen uit mijn nog prille carrière", luidt de reactie van de 21-jarige verdediger. "Ik heb echter begrip voor de moeilijke situatie van Bayer en ga akkoord om niet aan de Spelen mee te doen. Het is voor mij ook belangrijk om bij mijn werkgever zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren."

Djakpa werd enkele weken geleden voor één miljoen euro overgenomen van het Roemeense Pandurii Târgu Jiu. De jeugdinternational was onlangs ook actief op het jeugdtoernooi van Toulon, waar hij twee treffers liet aantekenen.
Bezig met laden …