voetbalzone

Bayer Leverkusen evenaart record én pakt Champions League-ticket

Erik van Dam30 apr 2016, 20:56
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2016, 20:56
Advertentie

Bayer Leverkusen gaat voor het vierde achtereenvolgende jaar deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. Die Werkself wonnen zaterdagavond thuis met 2-1 van naaste concurrent Hertha BSC en zijn nu niet meer te achterhalen in de strijd om plaats drie.

/

Met nog twee speelronden te gaan in Duitsland staat Bayer op 57 punten, gevolgd door Borussia Mönchengladbach (49) en Hertha (49). De 2-1 zege kwam zaterdag al heel vroeg tot stand, in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na 76 seconden haalde Julian Brandt van afstand uit na een fout van Peter Pekarik en verdween zijn bal in de hoek. Het was voor Brandt alweer de zesde wedstrijd op rij dat hij scoorde.

Al in minuut zestien viel ook de 2-0, van Lars Bender. Na een vrije trap verdedigde Hertha niet goed uit en strafte de middenvelder het af. Via spits Vedad Ibisevic tekenden de gasten uit Berlijn wel vlot voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker kwam er nooit. Bayer heeft nu zeven keer op rij gewonnen, een evenaring van het clubrecord dat in 2001 werd gevestigd en in 2015 werd geëvenaard.

Bezig met laden …