voetbalzone

Bayer Leverkusen kaapt talent weg voor neus van ‘Spitzenvereine’

Erik van Dam13 jan 2016, 14:16
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2016, 14:16
Advertentie

Bayer Leverkusen is als winnaar uit de strijd gekomen in de jacht op Sam Schreck. De zestienjarige aanvallende middenvelder is door die Werkself overgenomen van St. Pauli, waar hij zijn debuut in het eerste nog moest maken. Meerdere grote clubs zaten achter Schreck aan, maar hij heeft zijn keuze dus laten vallen op Leverkusen.

voetbalzone

In juni vorig jaar berichtte BILD al dat diverse topclubs in Europa achter de beloftevolle Schreck aanzaten. De Duitse krant schreef destijds dat het ging om Chelsea, Real Madrid en Internazionale. In eigen land maakten Borussia Dortmund, Schalke 04 en Hamburger SV eveneens jacht op de jonge middenvelder.

Destijds zei Schreck dat hij zich nog goed voelde bij St. Pauli, maar nu verkast hij alsnog. Bayer Leverkusen geeft aan dat Schreck een groot talent is en dat hij in de zomer aansluit in het juniorenteam van de club. “Na zijn sterke optredens in de jeugd bij St. Pauli was hij interessant voor meerdere europäische Spitzenvereine, maar bij Bayer zal hij behoedzaam opgebouwd worden en naar de hoofdmacht gebracht worden.”

Bezig met laden …