Bayer Leverkusen maakt er elf, waarvan vijf in tien minuten tijd

Bart Kruyt14 aug 2010, 17:24
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2010, 17:24

Bayer Leverkusen lijkt wel klaar te zijn voor het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De ploeg van Jupp Heynckes speelde in de DFB Pokal tegen het nietige FK Pirmasens en wist met dubbele cijfers te winnen: 1-11. Slechts één van deze treffers werd gemaakt in de eerste helft; na rust wist Bayer liefst vijf keer te scoren in tien minuten. Werder Bremen, VfB Stuttgart en Borussia Dortmund maakten ook geen fout; bij TSG Hoffenheim was Vedad Ibisevic de grote man. Promovendus Sankt-Pauli werd verrassend uitgeschakeld door het nietige Chemnitzer FC.

/

FK Pirmasens – Bayer Leverkusen 1-11
FK Pirmasens wist niet voor een stunt te zorgen tegen Bayer Leverkusen. De bezoekers hadden het gehele duel de controle en kwamen tien minuten voor rust op een verdiende voorsprong via Stefan Kiessling, die de bal na een vrije trap van dichtbij kon binnentikken. Na rust ging het vervolgens stormen, waardoor Bayer via Patrick Helmes (3), nogmaals Kiessling, Renato Augusto, Sydney Sam (2), Eren Derdyiok (2) en Arturo Vidal uitliep naar een monsterscore. Bijzonder: vijf van deze treffers werden gemaakt in een tijdsbestek van slechts tien minuten. Sebastian Reich mocht de eer redden namens Pirmasens.

Rot Weiss Ahlen – Werder Bremen 0-4
Met de scherpte van Claudio Pizarro blijkt ook dit seizoen niets mis te zijn. De aanvaller van Werder kreeg in het bekerduel met Rot Weiss Ahlen na een klein halfuur zijn eerste kans en wist die direct te verzilveren. Een kwartier na rust viel vervolgens de beslissing: Hugo Almeida maakte de tweede treffer, waarna Tim Borowski er even later 0-3 van maakte. Rot Weiss, getraind door Arie van Lent, kon niet meer terugkeren in het duel. Marko Marin verzorgde het slotakkoord.

Hansa Rostock – TSG Hoffenheim 0-4
TSG Hoffenheim had slechts een halfuurtje nodig om Hansa Rostock van zich af te schudden. In dit tijdsbestek scoorde ploeg van Ralf Ragnick viermaal, waarvan twee doelpunten werden gemaakt door Ibisevic. Ook had hij twee assists in huis: eerst bij de openingstreffer van Demba Ba, waarna Ibisevic even later zelf profiteerde van een te korte terugspeelbal. Vervolgens stelde de spits Peniel Mlapa in staat om er 0-3 van te maken, waarna Ibisevic zelf voor de ruststand zorgde. Dit bleek ook de laatste goal van het treffen te zijn.

SV Babelsberg – VfB Stuttgart 1-2
VfB Stuttgart ging vorig seizoen verrassend vroeg ten onder in de Duitse beker en begon zaterdag opnieuw slecht aan het avontuur. Dominik Stroh-Engel mocht de club uit de 3.Bundesliga in de vierde minuut namelijk zomaar op 1-0 zetten. Stuttgart, met Khalid Boulahrouz in de basis, kwam echter terug via twee vlotte goals van Cacau. Hij scoorde eerst met de rechtervoet en daarna met het hoofd op aangeven van Serdar Tasci. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, Stuttgart bleef zich de beste kansen toeëigenen.

Wacker Burghausen – Borussia Dortmund 0-3
Dortmund liet niets aan het toeval over en kwam al binnen enkele minuten op voorsprong via Lucas Barrios. Shinji Kagawa zette vanaf de flank voor en de Paraguayaanse spits kopte raak. Nog geen tien minuten zette maakte ook Neven Subotic een kopbal om in een goal, ditmaal na een scherpe corner van Nuri Sahin. Snel na rust volgde het derde doelpunt; Kevin Grosskreutz hoefde maar binnen te schieten na voorbereidend werk van Barrios.

Chemnitzer FC – Sankt-Pauli 1-0
Bundesliga-nieuwkomer Sankt-Pauli beleefde een slechte generale repetitie voor de seizoensopening tegen SC Freiburg. Tegen het nietige Chemnitzer FC, dat uitkomt in de Regionalliga, slaagde de ploeg van Holger Stanislawski er negentig minuten lang niet in te scoren. Aanvoerder Andreas Richter kopte al in de openingsfase van het bekerduel de 1-0 binnen in de lange hoek. Sankt-Pauli kwam de achterstand niet meer te boven en vond dan ook al in de eerste ronde haar Waterloo.