voetbalzone

‘Bayer Leverkusen wil interesse in Feyenoorder nieuw leven inblazen’

Rian Rosendaal25 jun 2023, 14:07
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 14:07
Advertentie

De doorgaans goed ingevoerde Rutger Vinke onthult zondag in Studio 1908 dat Quilindschy Hartman in de smaak is gevallen bij Bayer Leverkusen. De Duitsers zouden hun eerdere interesse enkele maanden later nieuw leven willen inblazen. De afgelopen seizoen doorgebroken Hartman is in Duitsland de mogelijke opvolger van Mitchel Bakker, die Leverkusen kan inruilen voor een tweejarig contract bij Atalanta. Vinke heeft in de podcast overigens ook nieuws omtrent Arne Slot.

Vinke verklapt dat Leverkusen in de winterstop werk wilde maken van de komst van Hartman, die in Rotterdam nog twee jaar vastligt. Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese wilde daar destijds niets van weten, maar volgens Vinke sluimert de Duitse interesse nog steeds. "Die belangstelling blijft staan. Ik sluit niet uit dat Leverkusen voor hem terugkomt." Hartman brak afgelopen seizoen door bij Feyenoord en verdiende hiermee een plek in de voorselectie van Oranje. De linksback is met Jong Oranje momenteel actief op het EK in Georgië en Roemenië.

Mocht Hartman Feyenoord daadwerkelijk inruilen voor Leverkusen, dan is hij mogelijk de opvolger van Bakker. Volgens het Algemeen Dagblad ligt er voor de linksback een tweejarig contract klaar bij Atalanta. Bakker zou echter in de belangstelling staan van meerdere clubs. De ex-Ajacied is op dit moment met vakantie, nadat hij in eerste instantie bedankte voor het EK met Jong Oranje. Bakker bedacht zich later en deelde bondscoach Erwin van de Looi mee dat hij zich tóch beschikbaar stelde. De oefenmeester was echter onverbiddelijk en selecteerde de linksback niet.

Arne Slot
Vinke, de drijvende kracht achter Feyenoord Transfermarkt, meldde enkele maanden geleden al dat een voormalig Champions League-finalist in de markt was voor Slot. "Dat was Valencia", doelt hij in de podcast van 1908.nl op de Spaanse club die de finale van het miljardenbal in 2000 en 2001 verloor. "Die aanbieding heeft hij destijds direct naast zich neergelegd. Dat gebeurde ongeveer ten tijde van de wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk." Feyenoord speelde op 9 en 13 maart in de achtste finale van de Europa League tegen de club uit Oekraïne.

Wat volgde was een langdurige soap rondom Slot en Tottenham Hotspur. De Londense club informeerde bij Feyenoord naar de beschikbaarheid van de 44-jarige oefenmeester, die zelf ook sprak met het bestuur van the Spurs. Slot besloot uiteindelijk om Tottenham 'nee' te verkopen en zijn verblijf in De Kuip te verlengen. Datzelfde deed de Feyenoord-coach begin dit jaar toen het inmiddels gedegradeerde Leeds United serieuze interesse toonde.

Bezig met laden …