Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen wil internationale toptransfer realiseren en meldt zich bij PSG

Laatste update:

Bayer Leverkusen hoopt deze transferperiode Marco Asensio te kunnen overnemen van Paris Saint-Germain, zo meldt Florian Plettenberg maandagavond. De journalist van Sky Deutschland plaatst de kanttekening dat het moeilijke onderhandelingsgesprekken zullen worden, maar dat die Werkself toch gaan proberen de 28-jarige aanvaller in te lijven.

Leverkusen heeft torenhoge ambities en hoopt zich voor het sluiten van de huidige transferwindow met een grote naam te versterken. Aangezien de ploeg van trainer Xabi Alonso nog meestrijdt om de landstitel én nog actief is in de Europa League en DFB-Pokal, hoopt men de selectie verder uit te breiden.

Uit de berichtgeving uit Duitsland wordt niet duidelijk of Leverkusen denkt aan een definitieve transfer of een huurdeal. De transferwaarde van Asensio wordt momenteel op circa twintig miljoen euro geschat door Transfermarkt.

De Spanjaard maakte afgelopen transferzomer de transfervrije overstap van Real Madrid naar PSG, waarvoor hij tot dusver pas zeven Ligue 1-wedstrijden in actie kwam. Hij ligt nog tot medio 2026 vast in Parijs.

Half september raakte Asensio geblesseerd aan zijn voet, waardoor hij drie maanden later pas voor het eerst speelminuten kon maken. In december kwam hij tot drie invalbeurten, maar afgelopen weekend mocht hij eindelijk weer in de basis beginnen. Hij was direct trefzeker tegen Stade Brest, al werd het duel niet gewonnen (2-2).

Momenteel beschikt Leverkusen met onder meer Florian Wirtz, Patrick Schick, Jonas Hofmann en Adam Hlozek over spelers die in de voorhoede uitstekend uit de voeten kunnen, maar toch hoopt Alonso nog op extra versterking in de aanval.

De arbeidsdruk zal de komende maanden nog stijgen tot een hoogtepunt, want naast een tweeluik in de achtste finale van de Europa League volgt ook nog het duel met VfB Stuttgart in de kwartfinale van de DFB-Pokal. Bovendien is Leverkusen, dat eerste staat in de Bundesliga (49 punten), met Bayern München (47) verwikkeld geraakt in een tweestrijd om de landstitel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Pff. Simon Rolfes doet echt toffe transfers man. Hij maakt er echt een mooi elftal van, op dit moment heeft B04 ook wel echt een aantrekkingskracht voor spelers. Ben benieuwd.

29 januari 2024 om 23:46

Deze speler komt alleen omdat Xabi de trainer is en zij samen hebben gespeeld. Te makkelijk om de TD hiervoor de credits te geven.

30 januari 2024 om 00:59

Eigenlijk hebben ze niet samen gespeeld. Wel beide voor dezelfde club, maar geen wedstrijd samen gespeeld.

30 januari 2024 om 18:44

Natuurlijk komen Spanjaarden als Grimaldo, Borja Iglesias en Asensio wel voor Alonso naar Leverkusen

Dit zou wederom een hele gave transfer zijn. Borja Iglesias was al gaaf als vervanger van Boniface die geblesseerd is en nu ook Asensio. Tof.

Het lijkt me niet zo logisch dat PSG hem laat gaan - Asensio is net weer fit, en de belangrijke tweede seizoenshelft komt eraan met de knockout fase van de CL.

Wisten jullie dat zijn echte naam Marco Asensio Willemsen is? Hij is half Nederlands! Ik weet het, dat komt natuurlijk als schok voor velen.

30 januari 2024 om 07:38

Dit is dus waarom ik hier lid ben, altijd van die mooie nieuwtjes die je nergens anders hoort. Bedankt, heb weer wat mooi’s voor op verjaardagen👌🏻

30 januari 2024 om 10:04

Wat een verrassing! Ga je mij ook nog vertellen dat hij ooit door van Nistelrooy was gepeild voor het Nederlands elftal maar hij dit linea recta afwees?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren