voetbalzone

Bayern-baas verrukt over comeback: ‘Dat was van een zekere genialiteit’

Peter Nusselder07 apr 2015, 11:24
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 11:24
Advertentie

Bayern München won zaterdagavond op bezoek bij Borussia Dortmund, maar de vreugde om de 0-1 zege werd bijna overstemd door de terugkeer van Thiago Alcántara. Bijna exact een jaar nadat hij geblesseerd raakte, maakte de Bayern-middenvelder in Dortmund eindelijk zijn comeback.

voetbalzone

Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge kon zijn geluk niet op, nadat hij de 23-jarige spelverdeler weer in actie had gezien. De Braziliaanse Spanjaard liep vorig jaar op 29 maart tegen TSG Hoffenheim een zware kniekwetsuur op en na een jaar revalideren is hij weer helemaal hersteld. “Als je zijn balbehandeling bekijkt, dat had alweer iets van een zeker genialiteit”, jubelde de Bayern-baas in gesprek met BILD.

Thiago zelf was eveneens blij dat zijn lijdensweg ten einde is. “Tijdens de revalidatie was iedere dag als een finale, ik ben met mezelf in gevecht geweest. Maar nu heb ik niets meer te vrezen, ik hoef alleen nog maar te genieten.” Helemaal op zijn oude niveau is hij echter nog niet, erkent de middenvelder. “Ik ben nog niet toe aan een hele wedstrijd, na tien minuten was ik al kapot. Misschien kan ik de volgende keer een half uur meedoen”, kijkt Thiago vooruit.

Bezig met laden …