voetbalzone

‘Bayern bereikt akkoord over Luiz Gustavo en stelt Arsenal teleur’

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2013, 18:58
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2013, 18:58
Advertentie

Luiz Gustavo blijft waarschijnlijk in de Bundesliga actief. De bij Bayern München overbodige middenvelder verkast volgens diverse Duitse media, zoals TZ-Online en Die Welt, naar VfL Wolfsburg. De clubs hebben via de officiële kanalen nog niets laten weten. Arsène Wenger lijkt niet voor het eerst in de huidige transferperiode achter het net te vissen. Arsenal hoopte de Braziliaan ook in te lijven.

/

Voor de 26-jarige Gustavo ligt er een meerjarig contract klaar bij de Volkswagen-club. Als de linkspoot daadwerkelijk naar Wolfsburg verhuist, dan is dat toch opmerkelijk. Der Rekordmeister zou bijna akkoord zijn over een transfersom van circa zestien miljoen euro en dinsdag sprak de hoofdrolspeler zich ook lovend uit over de Londense club. Hij omschreef Arsenal als een ‘grote club’ waarvoor hij ‘graag’ zou willen spelen.

Gustavo is ook al met onder meer Barcelona, Napoli, Werder Bremen en Dynamo Moskou in verband gebracht, maar Wolfsburg lijkt dus aan het langste eind te trekken. De tienvoudig international wil het WK in eigen land voor geen goud missen en heeft geen toekomst meer in Beieren. Josep Guardiola haalde Thiago Alcántara naar de club en ondanks een doorlopend contract mag Gustavo dus vertrekken.

Bezig met laden …