Bayern deklasseert Stuttgart maar laat kans op dubbele cijfers liggen

Thijs Post02 sep 2012, 19:20
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2012, 19:20
/

De niet geheel fitte Arjen Robben zat zondag tegen VfB Stuttgart niet bij de wedstrijdselectie van Bayern München, maar de Nederlander werd niet gemist. De ploeg van coach Jupp Heynckes speelde bij tijd en wijle met de tegenstander en met nog veertig minuten op de klok stond er al 6-1 op het scorebord. Stuttgart, dat op dat moment al lang aan schadebeperking deed, mocht van geluk spreken dat Bayern het in de slotfase verder wel geloofde.

Niemand van VfB Stuttgart zal op zo’n gigantische afstraffing gerekend hebben, zeker niet na 25 minuten spelen. In die minuut volleerde aanvaller Martin Harník (op aangeven van Arthur Boka) zijn ploeg namelijk op prachtige wijze naar de voorsprong en er daalden voorzichtig fluitenconcerten van de tribunes van de Allianz Arena. De bezoekers konden zeven minuten genieten van de voorsprong en daarna nog eens twee minuten van de gelijke stand.

/

Allereerst werkte Thomas Müller de rebound van zijn eigen volley tegen de touwen, even later stond de defensie van Stuttgart totaal verkeerd gepositioneerd en haalde Toni Kroos hard uit voor de 2-1. Dat was nog niet alles, want met een prachtige knal van afstand tekende controlerende middenvelder Luiz Gustavo (die moet vrezen voor zijn plek sinds de komst van Javi Martínez; de recordaankoop zat op de bank en viel dertien minuten voor tijd in) voor de derde.

Direct na de pauze was iedere aanval een doelpunt voor der Rekordmeister. Na balverlies van Gotoku Sakai vond Bayern razendsnel het net: via Kroos en Müller, met Mario Mandzukic als eindstation. Even later mocht Müller van dichtbij binnenwerken voor de 5-1, terwijl de volledig vrijstaande Bastian Schweinsteiger vijf minuten na de onderbreking voor de zesde treffer van Bayern zorgde. De dubbele cijfers lonkten, maar Bayern geloofde het verder wel. Bij Stuttgart-spits Vedad Ibisevic sloegen de stoppen nog door: de aanvaller deelde een kopstoot uit aan Jérôme Boateng en mocht met een directe rode kaart van het veld.