Bayern dendert door en loopt verder uit op concurrentie

Matthijs van Laar24 nov 2012, 16:25
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2012, 16:25

Bayern München lijkt onbedreigd af te stevenen op de landstitel in Duitsland. Alhoewel na dertien speelronden enig voorbehoud op zijn plaats is, bedraagt de voorsprong van de ongenaakbare recordkampioen op de concurrentie nu al minimaal negen punten. Zaterdag werd Hannover 96 in de Allianz Arena te kijk gezet, het werd 5-0. Daarmee profiteerde de club uit Zuid-Duitsland optimaal van de remise tussen de nummers twee en drie Schalke 04 en Eintracht Frankfurt (1-1). Borussia Dortmund won wel en staat nu tweede.

/

Bayern München - Hannover 96 5-0
Met of zonder Arjen Robben, er staat dit seizoen geen maat op Bayern München. Hannover 96 toonde tegen FC Twente dit seizoen twee keer aan hoe taai het kan zijn, maar de ploeg van Jupp Heynckes had niet de kleinste moeite met de nummer zes van de Bundesliga. Al na drie minuten nam Bayern de leiding: Javi Martínez schoot met een knappe volley uit de draai raak. Daarmee was het leed voor de bezoekers echter nog verre van geleden. Met een bekeken schot verdubbelde Toni Kroos na 24 minuten spelen de marge, waarna Franck Ribéry de stand acht minuten voor rust op 3-0 bepaalde. Met een uitstekende aanname bracht de Fransman zichzelf in een keer in scoringspositie. Doelman Ron-Robert Zieler had geen verweer op de inzet.

Na de pauze nam de thuisploeg wat gas terug en een bliksemstart als in de eerste helft was dan ook niet aan de orde. De voorsprong werd echter wel gestaag verder uitgebouwd. Op aangeven van Kroos kopte verdediger Dante na een dik uur spelen de vierde treffer van de middag tegen de touwen en vier minuten nadien tekende invaller Mario Gomez, precies 37 seconden minuut nadat hij het veld had betreden, voor de 5-0. De weer fitte spits hield zich tegenstander Karim Haggui van het lijf en werkte de bal uit een lastige hoek binnen.

/

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1-1
Precies elf minuten had Schalke nodig om op voorsprong te komen in de Bundesliga-topper. Stefan Aigner ging slordig de fout in op het middenveld, waarna die Knappen optimaal profiteerden. Lewis Holtby vond met een fijne pass Huntelaar, die zijn naam als goalgetter weer eens eer aandeed en doelman Kevin Trapp het nakijken gaf. Lang kon Huub Stevens niet van die voorsprong genieten, want twee minuten na de 1-0 trok uitgerekend Aigner de stand weer gelijk. Van vijf meter afstand schoot hij de 1-1 binnen.

Op slag van rust kreeg diezelfde Aigner de gelegenheid om zijn misser helemaal uit te wissen. De buitenspeler had de bal namelijk wederom voor het inschieten, maar kon niet controleren en liet zodoende de kans lopen. Na de pauze was het heel wat minder qua amusementswaarde. Gaandeweg voerde Schalke de druk wel op, maar de gastheren, overigens zonder de geblesseerde Ibrahim Afellay, wisten nauwelijks kansen te creëren. Eintracht eindigde het duel overigens met tien man: Karim Matmour ontving drie minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. Het had geen invloed meer op de eindstand.

/

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1-2
Met de derde zege op rij in de competitie profiteerde kampioen Dortmund ten volste van het gelijkspel van de concurrenten. Robert Lewandowski vervulde een hoofdrol in het Stadion am Bruchweg. De levensgevaarlijke spits, die ook al twee keer scoorde in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, poetste voor rust eigenhandig een 1-0 achterstand tegen die Nullfünfer weg. Daniel Caligiuri had al na vier minuten voor een verrassend doelpunt gezorgd, door met links de bal keihard in het kruis te jagen. Dortmund zag dat niet aankomen, maar schakelde direct bij en kwam terug.

Marcel Schmelzer bediende Marco Reus op links en het kroonjuweel van die Schwarzgelben trok naar binnen en gaf voor. De bal stuitte via de rug van Lewandowski binnen en de spits liep juichend weg. Met de rust al bijna in zicht pakte hij ook de 1-2 mee: de Pool snelde weg, controleerde zeer goed een pass van Reus en tikte de bal daarna over de doelman heen binnen. In de weinig enerverende tweede helft consolideerde Dortmund de voorsprong en bleven echte kansen uit: Mats Hummels was nog het dichtst bij met een kopbal.

/

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 1-1
Na het ontslag van Felix Magath begon VfL Wolfsburg aan een opmars, maar zaterdag ging het voor het eerst sinds een maand weer mist in eigen huis. Werder liet al vroeg zien dat het niet wilde onderdoen voor de Volkswagenclub en toonde snel dreiging. Diego Benaglio redde echter op een schot van Nils Petersen. Aan de overkant werd het minstens zo spannend: daar joeg Sokratis Papastathopoulos de bal op de paal. Ook Bas Dost trof het aluminium, hij kopte de bal op de linkerpaal uit een voorzet van Marcel Schäfer.

Die Wölfe hadden absoluut geen geluk en dat werd niet beter toen Werder tien minuten voor rust op 0-1 mocht komen. Marko Arnautovic schoot binnen na sterk voorbereidend werk van Eljero Elia en maakte zo zijn tweede van het seizoen. Opgeteld bij zijn vier assists is de Oostenrijker nu betrokken geweest bij zes goals, net zoveel als in de hele jaargang 2011/12. Met een uur op de klok sloeg Dost echter toe. Diego (ex-Werder) bediende Vierinha en hij gaf af aan Dost, die voor de gelijkmaker zorgde. Lukas Schmitz was even tevoren weggestuurd aan Werder-kant met rood.