voetbalzone

‘Bayern-directeur vliegt naar Brazilië voor talent van 24 miljoen euro’

Gijs Freriks09 jun 2016, 19:45
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 19:45
Advertentie
/

Bayern München gaat zich mogelijk versterken met Gabriel Jesus, een negentienjarige linksbuiten van Palmeiras. Het talent is volgens de Diário de São Paulo in de duels met Flamengo en Grêmio bekeken door directeur Michael Reschke en Giovanni Branchini, die Bayern in Zuid-Amerika adviseert.

Gabriel Jesus kwam in de eerste zes wedstrijden van dit seizoen al tot vier doelpunten en één assist en is ook in beeld bij onder meer Juventus, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain en RasenballSport Leipzig. Het talent heeft nog een contract tot 19 december 2019 en daarin staat een opvallende clausule.

Voor Bayern, Barcelona, Real, PSG en United bedraagt de gelimiteerde transfersom namelijk 24 miljoen euro en dat is beduidend minder dan voor de rest van de clubs: veertig miljoen. Palmeiras heeft overigens slechts dertig procent van de eigendomsrechten van Gabriel Jesus in het bezit; de rest is in handen van de speler zelf (15 procent), zaakwaarnemer Cristiano Simões (32,5 procent) en voormalig zaakwaarnemer Fábio Caran (22,5 procent).

Bezig met laden …