voetbalzone

'Bayern doet dit perfect, hij gaat het misschien wel beter doen dan Guardiola'

Matthijs van Laar20 dec 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 23:00
Advertentie

Het is een vrijwel onmogelijke opgave, maar voormalig Bayern München-verdediger Thomas Helmer heeft goede hoop dat Carlo Ancelotti de prestaties van Josep Guardiola zal overtreffen. De Italiaanse oefenmeester zal met ingang van komende zomer de taken overnemen van de Spanjaard, die de afgelopen jaren tal van hoofdprijzen veroverde met der Rekordmeister.

voetbalzone

Ook dit jaar ligt Bayern weer op koers voor de landstitel en geldt het als een van de topfavorieten voor de Champions League. “Ancelotti heeft zo veel prijzen gewonnen. De ene wereldklasse-coach volgt de ander op. In mijn ogen heeft Bayern dit perfect gedaan”, zegt Helmer, die tussen 1992 en 1999 voor Bayern uitkwam. “De club gaat een nieuw tijdperk in. Een tijdperk dat ook weer successen zal opleveren.”

“Ancelotti gaat het misschien wel beter doen dan Guardiola”, vervolgt de oud-international van Duitsland in gesprek met Omnisport. Over de verrichtingen van Guardiola is hij echter zeer goed te spreken. “Hij heeft veel gedaan voor de Bundesliga. Veel Duitse coaches hebben van hem geleerd, met name op tactisch gebied. Hij heeft spelers beter gemaakt. Kijk naar Jerome Boateng en David Alaba, zij zijn aanwijsbaar beter dan een paar jaar geleden. Dat is een van Guardiola’s sterke punten.”

Bezig met laden …