voetbalzone

‘Bayern en Juventus zijn rond: Vidal tekent vanavond’

Erik van Dam16 jul 2015, 14:30
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2015, 14:30
Advertentie

Het kan wel eens snel gaan met Arturo Vidal. Woensdagavond brachten Sky Italia en Tuttosport naar buiten dat Juventus en Bayern München plaats hadden genomen aan de onderhandelingstafel en dat er maar weinig verschil zat tussen vraag en aanbod. Nu berichten grote media in Duitsland en Italië dat de clubs er uit zijn: Vidal zal nog deze donderdag zijn handtekening gaan zetten.

voetbalzone

Persbureau ANSA stelt vanuit Turijn dat bronnen rond Juventus hebben laten weten dat Vidal donderdagavond signeert in Duitsland. De clubs zijn een transfervergoeding van 40 miljoen euro overeengekomen, waarbij Bayern nu meteen 36 miljoen euro aftikt en er nog een variabel bedrag overblijft van 4 miljoen euro. Vidal zou zelf reeds zijn jawoord hebben gegeven aan der Rekordmeister.

De 28-jarige middenvelder rees de laatste jaren tot grote hoogten. In de zomer van 2011 nam Juventus hem over van Bayer Leverkusen, waar hij vier jaar lang sterk speelde. Eenmaal in Turijn werd Vidal een nog completere speler: hij kwam tot 124 optredens in de Serie A en maakte 35 doelpunten. Vorig seizoen won hij zijn vierde landstitel op rij plus de Coppa Italia: de finale van de Champions League verloor hij.

Toch was er deze zomer een reden voor een feestje in huize Vidal. Met het nationale team van Chili werd de Copa América 2015 in eigen land winnend afgesloten. Vidal en zijn landgenoten versloegen Argentinië na strafschoppen en pakten zo hun eerste Copa-titel ooit. Vidal miste tijdens het hele toernooi maar een speelhelft: tegen Bolivia hoefde hij pas na rust in actie te komen. Hij bekroont zijn vier sterke jaren in de Italiaanse competitie nu met een toptransfer naar de Duitse kampioen.

Bezig met laden …