Bayern gaat op pijnlijke wijze onderuit bij Europese opponent van Ajax

Peter Nusselder18 jan 2014, 17:24
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 17:24

Bayern München zou klaar moeten zijn voor de hervatting van de Bundesliga, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De Duits kampioen ging tijdens een vriendschappelijk duel met Red Bull Salzburg met liefst 3-0 onderuit. Bij Hamburger SV kunnen Ola John en Ouasim Bouy daarentegen terugkijken op een geslaagd debuut.

Hoewel de eerste kans van de wedstrijd van Bayern nog voor Oostenrijker in Duitse dienst David Alaba was, zette Sadio Mane de thuisploeg na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong. De equipe uit Salzburg liet het er vervolgens niet bij zitten en ging op jacht naar een tweede treffer. Met amper twintig minuten op de klok kwam die er ook: Jonatan Soriano mocht een strafschop nemen en benutte deze feilloos, 2-0.

Daarna kreeg ook der Rekordmeister enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet door de houder van de Champions League. Red Bull Salzburg, binnenkort de tegenstander van Ajax in de Europa League, slaagde daar wél in: nog voor de pauze zette Robert Zulj de 3-0 eindstand op het scorebord. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Thomas Müller kwam Bayern niet; Salzburg miste na rust zelfs nog een penalty.

Hamburger SV
Het HSV van coach Bert van Marwijk was succesvoller tijdens het oefenduel met FC Basel. De Duitsers wonnen met 4-2 van de Zwitsers kampioen, waarbij er sprake was van een fraai debuut voor John en Buoy. John was na zijn invalbeurt zelfs al snel belangrijk voor zijn elftal, door een assist te leveren aan spits Pierre-Michel Lasogga. Buoy mocht tien minuten voor tijd invallen van Van Marwijk, die een basisplaats in petto had voor Rafael van der Vaart.