voetbalzone

Bayern gaat strijdend ten onder: ‘Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt’

Daniel Cabot Kerkdijk12 mei 2015, 23:25
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 23:25
Advertentie

Thomas Müller baalde dinsdagavond na de uitschakeling in de halve finales van de Champions League flink. Bayern München won weliswaar met 3-2 van Barcelona, maar door de nederlaag in het Camp Nou (3-0) is het Europese avontuur toch voorbij.

voetbalzone

“Het is heel ergerlijk dat we zelf zoveel kansen hebben gemist en de doelpunten van Barcelona zomaar hebben weggeven door defensieve fouten'', mopperde Müller, die zelf een kwartier voor tijd nog wel voor 3-2 zorgde. “We hebben laten zien waar we toe in staat zijn, maar daar kopen we vandaag niks voor.

Philipp Lahm roemde de aanhoudende steun van het thuispubliek. “We geloofden allemaal in een wonder, helaas is het niet gelukt”, zo vertelde de aanvoerder. “Er was sprake van een sensationele sfeer, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het is helaas onmogelijk om de spelers van Barcelona negentig minuten lang in bedwang te houden.''

“We hebben gewoon te veel tegendoelpunten geïncasseerd”, zo stelde doelman Manuel Neuer, die in twee duels vijf treffers om de oren kreeg. “Daarmee kun je de finale niet bereiken. We hebben geprobeerd om het spel te controleren. Ik weet niet of we het te vroeg hebben opgegeven. Bij de tegendoelpunten waren we tweemaal in een ondertalsituatie, dat straffen ze makkelijk af.”

Bezig met laden …