voetbalzone

Bayern haalt flink uit in Koeweit en stopt pas bij acht goals

Erik van Dam13 jan 2014, 17:02
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2014, 17:02
Advertentie
voetbalzone

Bayern München heeft ook de tweede oefenwedstrijd van 2014 winnend afgesloten. Vorige week donderdag speelde de Duitse veelvraat vriendschappelijk tegen Al-Merrikh SC (2-0) en maandag kruiste het de degens met Kuwait SC, de regerend kampioen van Koeweit. Ook dat duel werd zonder veel moeite winnend afgesloten: Bayern boekte een overwinning die in de laatste fase nog flink opliep: het werd 8-0.

Trainer Josep Guardiola gaf enkele vaste reserves speeltijd tegen de Koeweiti: zo mocht Tom Starke het onder de lat laten zien en was er plaats ingeruimd voor Diego Contento, Xherdan Shaqiri, Pierre Höjbjerg, Ylli Sallahi en Alessandro Schöpf. Het was echter een gevestigde naam die de eerste kans kreeg: Mario Mandzukic benutte die niet, maar zag hoe aanvalspartner Claudio Pizarro de score na een half uur openbrak.

Aan het begin van de tweede helft voerde Guardiola acht wissels door en kwamen er meer vertrouwde namen binnen de lijnen, onder wie Thomas Müller, Dante, Toni Kroos en Mario Götze. Een andere invaller, de pas achttienjarige Julian Green, tilde de score al na een paar minuten naar 2-0 tegen Kuwait SC. Daarna was het de beurt aan Götze en Müller om te scoren en die laatste deed dat zelfs twee keer.

De thuisclub stelde weinig tegenover de aanvalsdriften van Bayern en kregen in de slotfase van de wedstrijd ook nog de zesde, zevende en achtste tegengoal om de oren: Thiago Alcántara, Götze en andermaal Thiago waren de makers. Het trainingskamp van Bayern zit er nu op: dinsdag keert de club terug in München en op 24 januari is de eerstvolgende wedstrijd in de Bundesliga, uit bij Borussia Mönchengladbach.

Bezig met laden …