voetbalzone

‘Bayern hakt knoop door en betaalt 42 miljoen euro aan Real’

Gijs Freriks02 apr 2018, 07:33
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2018, 07:33
Advertentie

James Rodríguez speelt ook volgend seizoen voor Bayern München. Marca meldt dat de club uit Beieren heeft besloten om de optie tot koop op de 26-jarige aanvallende middenvelder te lichten. Daarvoor zullen de Duitsers een bedrag van 42 miljoen euro moeten overmaken op de bankrekening van Real Madrid.

Rodríguez maakte in juli de overstap voor een huurperiode van twee seizoenen. Bayern betaalde, zo meldde BILD, tien miljoen en zou Rodríguez tegen een som van 35,2 miljoen definitief kunnen inlijven. Marca gaat nu uit van een initieel bedrag van 13 miljoen plus een optie tot koop ter waarde van 42 miljoen. Als de Spaanse krant het bij het juiste eind heeft, verdient Real 55 miljoen aan de verkoop van de Colombiaan.

Rodríguez ziet een transfer zelf ook zitten en dus lijken de papieren voor komende zomer al in orde gemaakt te kunnen worden. De linkspoot liet in december in een interview met Sport1 al weten het naar zijn zin te hebben in de Allianz-Arena: “Bayern is geweldig. Dat is ook waarom ik me kan voorstellen dat ik hier nog vele jaren zal spelen. Ik ben zeer tevreden over mijn eerste halfjaar.”

“Bayern is net als Real een club van het allerhoogste niveau. Deze club wil altijd prijzen pakken en is gewend altijd te moeten winnen. Bayern is een absolute topclub. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is wel een beetje koud, maar München is een fantastische stad. Het is een heel nieuw leven voor mij”, sprak Rodríguez, die tot dusverre 28 keer in actie kwam voor Bayern. Daarin was hij goed voor 5 goals en 11 assists.

Bezig met laden …