voetbalzone

Bayern heeft Robben en Ribéry niet nodig en bekert eenvoudig door

Thijs Post01 aug 2011, 22:44
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2011, 22:44
Advertentie

VfL Wolfsburg, Werder Bremen en Bayer Leverkusen lieten zich verrassen in de eerste ronde van de DFB-Pokal, maar dat gebeurde Bayern München niet. De Zuid-Duitsers, die het bekertoernooi al vijftien keer hebben gewonnen, waren een maatje te groot voor Eintracht Braunschweig: 0-3. Er waren wel twee strafschoppen voor nodig om Braunschweig, afgelopen seizoen kampioen van de 3. Liga, op de knieën te krijgen.

/

Al na negen minuten kwam der Rekordmeister op voorsprong. Thomas Müller werd in het strafschopgebied ten val gebracht, waarna Mario Gómez van elf meter niet faalde. Vlak voor de onderbreking werd Müller opnieuw tegen het gras gewerkt en ditmaal ging Bastian Schweinsteiger achter de bal staan. De middenvelder bezorgde zichzelf een leuk cadeautje voor zijn 27ste verjaardag door raak te schieten.

Sterspelers Arjen Robben en Franck Ribéry, beiden geblesseerd, werden niet gemist want ook na de pauze combineerde de ploeg van trainer Jupp Heynckes er lustig op los. Doelman Manuel Neuer hoefde zich geen enkele keer in te spannen en na ruim tachtig minuten produceerde Müller de derde treffer voor Bayern.