voetbalzone

'Bayern heeft wederom belangstelling en gaat tot 46 miljoen euro'

Daniel Cabot Kerkdijk29 jul 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2013, 00:10
Advertentie
/

Zolang de zomerse transfersmarkt niet voorbij is, lijkt er maar geen einde te komen aan de geruchtenstroom rond David Luiz. De 26-jarige verdediger van Chelsea werd afgelopen week in verband gebracht met Barcelona, dat tot 29 miljoen euro zou willen gaan. Britse tabloids maken maandag melding van nieuwe belangstelling van Bayern München. De Duitse topclub zou 46 miljoen euro willen bieden.

Luiz hoeft niet per se weg bij Chelsea, maar José Mourinho zou niet onwelwillend staan tegenover een marktconform bod voor de Braziliaans international. Bayern-coach Josep Guardiola is van mening dat de achterhoede de achilleshiel van zijn ploeg is, weet dat Bayern veel geld heeft en houdt sowieso van veelzijdige spelers. Luiz liet afgelopen seizoen zien dat hij ook op het middenrif uit de voeten kan.

Het is echter maar de vraag of er een kern van waarheid in de berichtgeving zit. Bayern-directeur Matthias Sammer gaf enkele weken geleden al aan dat Bayern geen interesse had in Luiz, omdat men Jan Kirchhoff had aangetrokken. Daarnaast loopt het contract van de Braziliaan nog drie seizoenen door en is hij dankzij zijn uitstekende seizoen tot een van de publiekslievelingen bij Chelsea uitgegroeid.

Bezig met laden …