voetbalzone

Bayern hoefde Neymar niet: ‘Stel je voor, als het zes graden onder nul is’

Peter Nusselder10 jul 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 11:50
Advertentie

Bayern München toonde afgelopen seizoen op overtuigende wijze aan momenteel de beste ploeg van Europa te hebben, maar de winnaar van de Champions League was niettemin vastbesloten zich deze zomer te versterken. Daarvoor kwamen eigenlijk maar twee spelers in aanmerking.

/

Der Rekordmeister nam Mario Götze over van Borussia Dortmund en zag af van de komst van Neymar, die uiteindelijk van Santos naar Barcelona vertrok. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge legt uit waarom er, na overleg met trainer Josep Guardiola, gekozen werd voor de Duits international. “Het was voor ons duidelijk welk type speler we wilden en dat hebben we besproken met Pep.”

“Er waren er maar twee met de kwaliteiten die we zichten”, vervolgt de beleidsbepaler in gesprek met BILD. “We hebben Guardiola verteld over onze ervaringen met jongens die rechtsreeks uit Zuid-Amerika komen. Stel je voor, een Braziliaan komt uit zijn vaderland, waar het dertig graden is, hiernaartoe als het zes graden onder nul is. Hij kent de taal niet. Dat is allemaal niet eenvoudig. Pep heeft dat begrepen.”

Bezig met laden …