voetbalzone

'Bayern hoeft hem niet te kopen, ze rekenen nog twee jaar op Xabi Alonso'

Matthijs van Laar23 dec 2015, 14:04
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 14:04
Advertentie
voetbalzone

Het ziet er niet naar uit dat Bayern München zich op korte termijn zal versterken met Granit Xhaka, zoals in Duitse media wordt beweerd. Ottmar Hitzfeld, oud-coach van Bayern München, heeft in ieder geval niet die indruk. “Ik heb met de verantwoordelijken bij Bayern gesproken”, zegt hij in Blick.

De 23-jarige Xhaka is bij Borussia Mönchengladbach uitgegroeid tot een van de beste controleurs in de Bundesliga, maar Bayern is voorlopig voorzien. “Ze hoeven zich niet te versterken op die positie. De club houdt er rekening mee dat Xavi Alonso nog een of twee jaar op topniveau kan spelen. Hij verkeert in uitstekende vorm. Daarnaast hebben ze andere opties. Er is dus geen aanleiding om een nieuwe speler te halen.”

Hitzfeld, die Xhaka onder zijn hoede had als bondscoach van Zwitserland, verwacht ook komende zomer geen actie van de Duitse recordkampioen. “Ik ga ervan uit dat hij zijn contract bij Gladbach uitdient. De club heeft op dit moment het geld niet nodig, maar wel goede spelers. Ze zullen hem dus niet laten gaan.” Xhaka’s contract bij die Fohlen loopt nog tot medio 2019.

Bezig met laden …