voetbalzone

Bayern houdt zich koest op transfermarkt: ‘Niemand wil ons verlaten’

Gijs Freriks19 nov 2013, 17:30
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 17:30
Advertentie
/

Bayern München hield zich in de zomer redelijk koest op de transfermarkt. De treble-winnaar versterkte zich enkel met de middenvelders Mario Götze en Thiago Alcántara en centrumverdediger Jan Kirchhoff. De ploeg van Josep Guardiola doet het dit seizoen ook meer dan uitstekend en lijkt weinig behoefte te hebben aan meer nieuwe spelers. Die mening deelt erevoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

De Beierse formatie heeft dit seizoen weliswaar te kampen gehad met blessuregevallen als Bastian Schweinsteiger, Xherdan Shaqiri, Holger Badstuber, Javi Martínez, Alcántara en Götze, maar Rummenigge vindt aankopen doen in januari zinloos. “Er staat een geweldig elftal op het veld en we kunnen iedere blessure moeiteloos opvangen. Bovendien wil geen enkele speler Bayern verlaten”, zegt Kalle.

Sportief directeur Matthias Sammer is het met zijn collega eens: “We denken er momenteel niet over na om iets te veranderen. Alleen als we nog meer blessures oplopen, zouden we wat kunnen doen”, zegt hij tegen Kicker. Bayern gaat na twaalf speelronden aan kop in de Bundsliga, is al zeker van de achtste finale van de Champions League en bereikte ook de knock-outfase van het nationale bekertoernooi. Behoudens de Super Cup-finale tegen Borussia Dortmund in juli verloor Bayern dit seizoen nog niet.

Bezig met laden …