voetbalzone

Bayern in de zevende hemel: ‘Guardiola is echt een zegen voor de club’

Erik van Dam22 apr 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2015, 08:40
Advertentie

Bayern München won dinsdagavond afgetekend van FC Porto in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers deelden een pak slaag van jewelste uit (6-1) en verschaften zichzelf zo toegang tot de laatste vier in Europa. Directeur Matthias Sammer was heel blij met de riante overwinning van zijn club in de Allianz Arena.

voetbalzone

Na de 3-1 nederlaag van vorige week tegen FC Porto waren er misschien twijfels bij de buitenwacht, maar niet bij Sammer. “Wij waren voortdurend overtuigd van de kwaliteiten van onze groep. We wisten dat we op de spelers en staf konden rekenen”, zegt de directeur van Bayern opgetogen. “Onze tactiek tegen FC Porto was ook goed, met Philipp Lahm aan de rechterkant. Josep Guardiola is voor het Duitse voetbal en voor Bayern echt een zegen.”

Thomas Müller kwam woorden tekort voor de heroïsche overwinning. “Beter kon het echt niet, ik maak de hele ploeg een groot compliment. Het was van tijd tot tijd echt fenomenaal wat we lieten zien. Als je met je rug tegen de muur staat, kunnen er blijkbaar mooie dingen gebeuren”, sprak de middenvelder. Spits Robert Lewandowski, die twee keer scoorde tegen de Portugezen, vond Bayern voor rust uitstekend voetballen.

“Veel mensen dachten dat wij het niet meer zouden redden, maar wij zijn FC Bayern! We wisten dat we gewoon gas moesten geven. Maar vijf doelpunten in één helft, dat is wel echt waanzinnig. Het was een ongelooflijke avond, alles lukte. Wat we nu willen? Alles winnen wat er te winnen valt”, aldus de strijdbare Pool.

Bezig met laden …