voetbalzone

‘Bayern is niet de juiste club voor hem, ik denk dat ze hem verkopen’

Erik van Dam12 mei 2015, 13:38
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 13:38
Advertentie

In het voorjaar van 2013 maakte Bayern München bekend dat het Mario Götze in de zomer zou binnenhalen. De club legde de afkoopsom van 37 miljoen euro op tafel om de getalenteerde Duitser over te nemen van Borussia Dortmund. Bijna twee jaar heeft Götze zich echter niet ontpopt als een echte ster in München. Dietmar Hamann denkt dat de club hem komende zomer gaat verkopen.

voetbalzone

“Dat zou ook het beste zijn voor beide partijen. Bayern is overduidelijk niet de juiste club voor hem”, meent Hamann. “Er is veel aandacht van de media, de fans komen dagelijks kijken op de trainingen en het is er heel intens, op een manier die hij niet prettig lijkt te vinden. Als je voor veel geld ergens bent binnengekomen en er veel van je wordt verwacht, moet je soms je ellebogen gebruiken en duidelijk maken: hier ben ik.”

“Maar Götze lijkt meer te houden van een harmonieuze sfeer en ik denk dat Bayern hem gaat verkopen”, spreekt Hamann uit in een column voor Goal. “Hij is er niet gelukkig en de club is niet gelukkig met hem. Als daar sprake van is, is het beter dat je uit elkaar gaat. Ik denk dat Bayern de aankoopprijs wel terug wil zien, maar of iemand dat op tafel gaat leggen… dat is wel een tweede”, vermoedt Hamann. Hij zei eerder dat Ángel Di María een goede optie zou zijn voor Bayern en denkt er nu nog zo over.

“Of het waarschijnlijk is weet ik niet, maar Di María is wel het type dat ze nodig hebben in München. Ze moeten spelers van zijn kaliber aantrekken. De selectie is te oud, ze hebben meer snelheid en meer ruimte nodig en ze moeten zich gaan bewegen. Wachten tot volgend jaar is geen optie, dat kan Bayern München zich niet veroorloven”, vindt Hamann.

Bezig met laden …