voetbalzone

‘Bayern is op het moment de beste club van de wereld’

Gijs Freriks22 dec 2013, 09:48
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2013, 09:48
Advertentie
/

Uli Hoeness stak zaterdagavond laat een flinke sigaar op. Bayern München zette de kroon op een topjaar door met de wereldbeker voor clubteams de vijfde hoofdprijs van het jaar te pakken. De voorzitter nam in de eetzaal van het Stade de Marrakech na afloop het woord en was in jubelstemming. “We zijn momenteel de beste club ter wereld en ik ben trots om daar de president van te zijn. Super-Bayern, Super-Bayern, hey, hey”, bulkte Hoeness.

Naast de prijs en de eer speelde Bayern in Marokko ook nog 3,65 miljoen euro bij elkaar. Voor trainer Josep Guardiola was de prijs helemaal een bijzondere. Hij heeft nu immers al zijn zes duels op het club-Wk gewonnen en de titel drie keer op zijn palmares kunnen bijschrijven. Daarmee is Pep de succesvolste trainer van het toernooi, maar toch bleef hij bescheiden. “Ik ben blij voor de club, maar ook voor de spelers en Jupp Heynckes.” Laatstgenoemde hielp Bayern vorig seizoen aan de treble.

Aanvoerder Philipp Lahm gaat de Kerst met een goed gevoel vieren: “Om aan het einde van het jaar nog zo’n prijs te pakken: ongelooflijk. We hebben het ons tegen Raja Casablanca bij vlagen moeilijk gemaakt, maar zijn geconcentreerd blijven spelen”, zegt de verdediger annex middenvelder. Thomas Müller: “We kunnen de boel nu kritisch analyseren, maar dat moeten we kort voor Kerst en Nieuwjaar niet meer doen.” Bayern pakte eerder dit jaar de Duitse beker, de landstitel, Champions League en Europese Supercup.

Bezig met laden …