voetbalzone

Bayern luistert naar kritische fans en stopt zeer lucratieve samenwerking

Wessel Antes28 jun 2023, 12:45
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 12:45
Advertentie

Bayern München en Qatar Airways zijn niet langer zakenpartners, zo meldt de Duitse grootmacht via de officiële kanalen. Der Rekordmeister werkte de afgelopen vijf jaar samen met het Arabische vliegbedrijf, dat gold als een van de grootste inkomstenbronnen voor de club. Mede door de vele kritiek vanuit de achterban heeft Bayern besloten de samenwerking per 30 juni te beëindigen. Daarmee verliest de club een van de grootste sponsoren.

In een statement op de clubwebsite komt Bayern met uitleg. “FC Bayern München en Qatar Airways hebben sinds 2018 succesvol samengewerkt. Tijdens deze periode heeft Bayern de Champions League gewonnen, terwijl Qatar Airways is uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Beide partijen brengen mensen samen. Het contract tussen Bayern en Qatar Airways eindigt met wederzijds goedvinden op 30 juni 2023, na vijf spannende jaren samen.”

In het statement valt niets te lezen over de kritiek die supporters de afgelopen jaren hebben geleverd, maar de Duitse media kennen het echte verhaal. Bayern-fans waren al sinds het begin van de samenwerking tegen de grote geldschieters uit Qatar. Die kritiek nam toe nadat de omstandigheden in het Arabische land aan het licht kwamen rondom het WK van 2022. De supporters van Bayern zijn van mening dat hun club een overheidsbedrijf uit Qatar niet nodig heeft om aan inkomsten te komen. Toen bekend werd dat Bayern en Qatar Airways zouden gaan onderhandelen over een nog grotere samenwerking barstte de bom.

Supporters kwamen met spandoeken naar de Allianz Arena om te protesteren. Ook werd er luidkeels en negatief gezongen over de Qatarese geldschieters. De Duitse media concluderen dat deze protesten hebben geholpen, daar Bayern op financieel vlak geen enkele reden heeft om de samenwerking met Qatar Airways te stoppen. Hoe Bayern het wegvallen van de Qatarese inkomsten gaat dekken is nog onbekend.

Bezig met laden …