voetbalzone

Bayern mist ondanks hattrick Robben derde zevenklapper op rij

Peter Nusselder17 mrt 2012, 19:22
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2012, 19:22
Advertentie

Bayern München lijkt op dit moment door niets of niemand te stoppen. De Beierse ploeg wist afgelopen week al twee keer met liefst zeven treffers een duel winnend af te sluiten en gaf daar zaterdag een passend vervolg aan. Tegen laagvlieger Hertha BSC werd de zevende treffer ditmaal weliswaar net niet gehaald (0-6), maar met liefst twintig treffers in drie duels zal men in Zuid-Duitsland niet ontevreden zijn. Koploper Borussia Dortmund blijft zodoende in het zicht.

/

Na de twee zevenklappers van afgelopen week tegen TSG Hoffenheim en FC Basel was het voor het elftal van Jupp Heynckes zaak om het duel in Berlijn geconcentreerd te beginnen. Van onderschatting aan de kant van Bayern was echter totaal geen sprake, zo bleek na twintig minuten spelen. Al in de negende minuut opende Thomas Müller de score door op aangeven van Franck Ribéry de verre hoek te zoeken: 0-1. De gastheren begonen uitermate zwak en dat kwam ze dan ook duur te staan.

Slechts vier minuten na de openingstreffer deed Arjen Robben namelijk van zich spreken. De pijlsnelle vleugelspits werd gelanceerd door Müller en bleek in een directe confrontatie met Thomas Kraft geen genade te kennen: 0-2. Binnen twintig minuten stond de 0-3 zelfs al op het scorebord. Omdat Christhoph Janker een overtreding op Müller in het strafschopgebied beging, legde arbiter Tobias Welz de bal op de stip. Niemand minder dan Robben zelf benutte dit buitenkansje.

/

Na de onderbreking ging Bayern door waar het gebleven was. De Zuid-Duiters kregen na vijf minuten in de tweede helft de kans om de vierde treffer te maken, nadat Alfredo Morales zich aan Ribéry vergreep in het strafschopgebied. Ditmaal mocht Mario Gómez het klusje klaren en de topscorer van de Bundesliga faalde niet: 0-4. Het drama was voor Hertha helemaal compleet toen Robben slechts luttele seconden later doorbrak en Toni Kroos de rebound van zijn inzet in de touwen werkte: 0-5.

Alsof dit alles nog niet genoeg was, tekende Robben vlak voor zijn publiekswissel nog voor zijn hattrick. De sterspeler mocht wederom opdraven voor een penalty, nadat Morales opnieuw Ribéry in de zestien vloerde. De Nederlander liet de ingevallen doelman Sascha Burchert op fraaie wijze kansloos door het leder in de bovenhoek te plaatsen: 0-6. Hiermee heeft Robben nu vijftig keer gescoord voor Bayern: daar had hij 78 officiële wedstrijden voor nodig.

Bekijk hier de samenvatting van Hertha BSC - Bayern München:

Bezig met laden …