voetbalzone

‘Bayern moet hem houden, Ribéry is al 31 en is voortdurend geblesseerd’

Peter Nusselder28 jun 2014, 13:42
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 13:42
Advertentie

Bij Bayern München staat Xherdan Shaqiri veelal in de schaduw van de vleugelspelers Arjen Robben en Franck Ribéry, maar tijdens het WK laat de Zwitsers international zien wat hij in zijn mars heeft. Tijdens de 3-0 overwinning op Honduras nam de dribbelaar alle doelpunten voor zijn rekening.

voetbalzone

Stefan Effenberg, voormalig middenvelder van der Rekordmeister en het Duits elftal, adviseert de 22-jarige linkspoot om geduld te hebben. Er zou sprake zijn van een gesprek bij Bayern, maar Effenberg vindt dat Shaqiri beter in München kan blijven. “Hij heeft al bewezen dat hij bij de club past, en als hij fit blijft wordt hij op een gegeven moment een vaste basisspeler”, voorspelt de oud-voetballer weten in Blick.

“Het is wel belangrijk dat hij in gesprek gaat met trainer Josep Guardiola en hoort of die het volle vertrouwen in hem heeft. Als Shaqiri niet in zijn plannen voorkomt, moet hij over een vertrek gaan nadenken”, geeft Effe wel aan. Zover komt het echter niet, verwacht de 45-jarige Duitser. “Guardiola weet natuurlijk dat Ribéry al 31 is en voortdurend geblesseerd is. Mede daarom zou Bayern een fout maken als Shaqiri wordt verkocht. Hij kan op beide flanken en in het centrum uit de voeten, dat is goud waard”, maakt Effenberg duidelijk.

Bezig met laden …