Germany v Netherlands - UEFA Nations League 2024/25 League A Group A3Getty Images

Bayern München bombardeert Florian Wirtz tot toptarget, maar Bayer Leverkusen verkoopt liever aan andere grootmacht

Jan Hoeksema18 okt 2024, 18:28
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2024, 18:28
Advertentie

Bayern München ziet Florian Wirtz (21) als het absolute toptarget voor de zomerse transferwindow van volgend jaar, zo verzekert Florian Plettenberg van Sky Sport. Der Rekordmeister is bereid een 'enorme transfersom' te betalen, maar Wirtz' werkgever Bayer Leverkusen verkoop liever niet aan Bayern.

Desondanks voerde Max Eberl, technisch directeur in de Allianz Arena, reeds gesprekken met de speler. Hoe Wirtz zelf tegen een overstap naar Bayern aankijkt, is onbekend.

Wat de werkgever van Jeremie Frimpong betreft, is Manchester City momenteel de leider in de race om de handtekening van de aanvallende middenvelder. "Zij tonen de concreetste interesse", aldus Plettenberg.

Leverkusen verkoopt liever aan Manchester City dan aan de competitiegenoot, om de simpele reden dat die Werkself de concurrent niet sterker wil maken. Zelfs het gegeven dat Bayern bereid is een 'recordbedrag' neer te tellen, overtuigt Leverkusen niet.

Naast Manchester City zien in England nog drie teams Wirtz graag komen. Ook Arsenal, Liverpool en Manchester United zouden namelijk interesse in de creatieveling tonen.

Als laatste wordt Real Madrid als gegadigde genoemd. Een overstap naar de Spaanse grootmacht krijgt vooralsnog echter de stempel 'onrealistisch'.

Wirtz beschikt bij Leverkusen over een contract dat loopt tot medio 2027. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt de in Pulheim geboren middenvelder een waarde van 130 miljoen euro.

Bezig met laden …