voetbalzone

Bayern München bevestigt: komst van opvolger Manuel Neuer is definitief rond

Noel Korteweg19 jan 2023, 15:02
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2023, 15:02
Advertentie

Bayern München heeft Yann Sommer definitief binnen, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 34-jarige doelman van Borussia Mönchengladbach zal Manuel Neuer, die in december zijn onderbeen brak tijdens het skiën, vervangen onder de lat bij der Rekordmeister. Sommer is na Daley Blind de tweede winterse aanwinst van de ploeg van Julian Nagelsmann.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano maakt Bayern acht miljoen euro over naar Gladbach voor de diensten van de doelman, waarbij dat bedrag middels verschillende bonussen nog met anderhalf miljoen euro kan oplopen. Sommer heeft de medische keuring doorstaan en getekend tot medio 2025. Daardoor komt er een einde aan bijna negen jaar Gladbach voor de tachtigvoudig Zwitsers international. "Het is een grote, machtige club", laat Sommer weten via de kanalen van Bayern. "We hebben vaak tegen elkaar gespeeld en ik weet van de enorme kwaliteit en aantrekkingskracht van deze club. Ik ben er trots op dat ik nu deel uitmaakt van Bayern."

Het contract van Sommer liep aankomende zomer af, waardoor Gladbach met deze deal nog een mooie transfersom aan de doelman overhoudt. De ervaring van de Zwitser op het hoogste podium was een belangrijke reden voor Bayern om hem aan de selectie toe te voegen. Eerder dacht der Rekordmeister nog na over het terughalen van Alexander Nübel van zijn verhuurperiode bij AS Monaco, maar dat werd niet gedaan. Met de komst van Sommer is het probleem onder de lat opgelost.

Bayern moest door de zware blessure van Neuer in rap tempo op zoek naar een opvolger. De 36-jarige goalie, die al sinds 2011 de eerste keus is, wordt dit seizoen in ieder geval niet meer terugverwacht. Sommigen twijfelen er zelfs aan of Neuer überhaupt nog terugkeert op het hoogste podium. De 117-voudig Duits international zal na zijn herstel dus in ieder geval te maken krijgen met extra concurrentie.

Bezig met laden …