voetbalzone

Bayern München bevestigt tijdelijk vertrek van Adrian Fein

Yanick Vos14 jul 2021, 16:04
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2021, 16:04
Advertentie

Adrian Fein verlaat Bayern München opnieuw op huurbasis. De 22-jarige middenvelder wordt voor een seizoen verhuurd aan Greuther Fürth, zo melden beide clubs. Fein werd vorig seizoen door Bayern verhuurd aan PSV, waar hij weinig aan de bak kwam onder trainer Roger Schmidt. Komend seizoen hoopt hij vlieguren te maken bij de club uit de Bundesliga.

Bayern stalde Fein een jaar geleden bij PSV, dat een koopoptie op hem bedong. De Duitse middenvelder kwam niet verder dan dertien optredens in de Eredivisie, waarvan hij er slechts vier vanuit de basis begon. Technisch manager John de Jong besloot geen gebruik te maken van de koopoptie van zes miljoen euro en zwaaide hem uit. ''We hadden iets meer gehoopt en verwacht van zijn ontwikkeling hier. Dat is om meerdere redenen niet gelukt”, zei De Jong eind mei.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen sloot Fein aan bij de selectie van Bayern München. De nieuwe trainer Julian Nagelsmann heeft hem echter niet nodig. Greuther Fürth was op zoek naar een versterking voor op het middenveld en kwam zodoende uit bij Fein, die bij de clubleiding van Bayern heeft aangegeven dat hij graag definitief wil vertrekken. Een definitieve transfer zit er niet in; de Duitse grootmacht werkt alleen mee aan een verhuurperiode.

Het contract van Fein in de Allianz Arena loopt door tot aan de zomer van 2023. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op vier miljoen euro. Bij Greuther Fürth wordt hij na Max Christiansen (Waldhof Mannheim), Gideon Jung (Hamburger SV), Nils Seufert (Arminia Bielefeld) en Jessic Ngankam (Hertha BSC) de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Bezig met laden …