Bayern München bibbert, Borussia Dortmund scoort twaalf keer in twee duels

Bart Kruyt17 sep 2016, 17:23
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2016, 17:23

Bayern München heeft zich zaterdag nog behoorlijk moeten inspannen om de drie punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Ingolstadt 04. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong en kregen later in de wedstrijd ook nog een paar goede kansen, maar die werden niet benut. Bayern was wat scherper en won met 3-1. Borussia Dortmund had geen enkele moeite met Darmstadt, dat met 6-0 werd verslagen. Midweeks had Dortmund er ook al zes gemaakt in de Champions League-wedstrijd tegen Legia Warschau (0-6). RB Leipzig won met 0-4 van Hamburger SV.

/

Bayern München - Ingolstadt 04 3-1
Arjen Robben speelde op 5 maart zijn laatste wedstrijd voor Bayern München en zat zaterdag voor het eerst in ruim een half jaar weer bij de wedstrijdselectie. De aanvaller begon op de bank en zag vanaf die positie hoe Ingolstadt in de achtste minuut verrassend op voorsprong kwam, via Dario Lezcano. Hij werd het strafschopgebied in gestuurd door Mathew Leckie en liet Manuel Neuer kansloos. De supporters van Bayern vielen even stil, maar mochten al snel juichen om de gelijkmaker. Franck Ribéry vond Robert Lewandowski, die de bal prachtig binnen stiftte. Voor de Pool betekende dit al zijn tiende goal van dit seizoen (voor club en land), in slechts zeven duels. Bayern ging op zoek naar meer, maar was in aanvallend opzicht behoorlijk slordig.

Vijf minuten na rust kwam Bayern alsnog op voorsprong. Xabi Alonso vond een meter of twintig voor het vijandelijke doel ruimte voor een schot en haalde doeltreffend uit (2-1). Leckie maakte kort hierna bijna meteen de gelijkmaker, maar Manuel Neuer had een spectaculaire redding in huis. Ook Lukas Hinterseer kreeg nog een reuzenkans op de 2-2, maar ook hij wist niet af te drukken, waardoor Bayern dus met de schrik vrij kwam. Zes minuten voor tijd zorgde Rafinha vervolgens voor de beslissing, door uit een counter de bevrijdende 3-1 binnen te schieten. Carlo Ancelotti bracht Robben overigens niet binnen de lijnen; hij moet dus nog even wachten op zijn rentree.

/

Borussia Dortmund - Darmstadt 6-0
Borussia Dortmund was heer en meester in de thuiswedstrijd tegen Darmstadt en had in de eerste helft liefst 82 procent balbezit (!). Het was dan ook eenrichtingsverkeer naar het doel van Michael Esser, maar die werd voor rust slechts een keer gepasseerd. Dat gebeurde al na zeven minuten spelen: Adrian Ramos behield het overzicht en gaf een steekpass op Ousmane Dembélé, die met een lage voorzet de assist op de 1-0 van Gonzalo Castro leverde. Ramos kreeg zelf nog een goede kopkans, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Esser, en niet veel later mikte de spits net naast. Raphael Guerreiro had ook nog een gevaarlijk schot in huis, maar ook hij vond Esser op zijn pad. De doelman van Darmstadt hield zijn ploeg in de wedstrijd.

In de tweede helft nam Borussia alsnog afstand. Drie minuten na rust wist Esser een schot van Raphael Guerreiro nog te keren, maar de keeper kon de bal niet ver genoeg naar de zijkant werken, waardoor Ramos de rebound binnen kon tikken. Niet lang daarna maakte de pas zeventienjarige Christian Pulisic (zondag viert hij zijn achttiende verjaardag) na een schitterende aanval de 3-0 en toen Peter Niemeyer ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg, wisten de supporters van Darmstadt dat er absoluut niets te halen viel in het Signal Iduna Park. Met elf tegen tien maakte Dortmund nog drie doelpunten, twee gemaakt met een tikje achter het standbeen: eerst gaf Castro het goede voorbeeld en vervolgens volgde Sebastian Rode. Het slotakkoord kwam op naam van Emre Mor.

/

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2-1
Bayer Leverkusen heeft geen al te beste week achter de rug. Die Werkself liepen in de Champions League tegen een onnodig gelijkspel tegen CSKA Moskou aan en zaterdagmiddag kwam hier nog eens een nederlaag bij Eintracht Frankfurt bij. Een kleine tien minuten na de thee was het raak toen Alexander Meier de bal hoog in de linkerhoek achter Bernd Leno knalde. Lang konden die Adler echter niet van de voorsprong genieten, want Javier Hernández stelde nog geen tien minuten later orde op zaken. Dit was echter niet genoeg voor een punt, aangezien Marco Fabián er vijf minuten voor tijd nog 2-1 van maakte. Hernández miste daarna vanaf de penaltystip nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker.

Hamburger SV - RB Leipzig 0-4
Promovendus RB Leipzig wist de eerste drie speelrondes knap zonder nederlaag door te komen en zaterdagmiddag hebben die Bullen opnieuw gewonnen. De bezoekers hadden in Hamburg in de eerste helft het beste van het spel en kregen via Emil Forsberg en Bernardo twee flinke kansen, maar René Adler zat er beide keren goed bij. De doelman had na rust echter minder geluk, want hij moest binnen twaalf minuten drie keer de bal uit het net vissen. Adler veroorzaakte na een dik uur spelen eerst zelf een penalty die werd benut door Forsberg, waarna Willi Orban een kwartier voor tijd voor de beslissing zorgde. Timo Werner schoot even later vanaf de rand van de zestien knap raak en Davie Selke nam in de blessuretijd zelfs nog de 0-4 voor zijn rekening.

/

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 0-0
Het was een klein wonder dat TSG Hoffenheim en VfL Wolfsburg met 0-0 de rust in gingen, want de bezoekers creëerden in de eerste helft een flink aantal kansen. Mario Gómez en Julian Draxler stuitten beiden echter op Oliver Baumann, terwijl een andere poging van de middenvelder net langs het doel vloog. Die Wölfe gingen ook na rust op zoek naar een doelpunt, maar doordat Gómez na een uur spelen een enorme kans recht op Baumann stoot en Jeffrey Bruma even later uit een corner de lat trof, stapten de teams met dezelfde stand van het veld als waarmee zij de wedstrijd waren begonnen.