voetbalzone

‘Bayern München bijna rond met Real Madrid over huurconstructie’

Robin Bruggeman11 jul 2017, 12:40
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2017, 12:40
Advertentie

James Rodríguez leek lange tijd op weg naar de Premier League, maar de transfersoap rond de Colombiaan heeft dinsdag een nieuwe wending genomen. Nadat La Gazzetta dello Sport eerder al melding maakte van de interesse van Bayern München schrijf ook AS dat er dinsdag wellicht nog een deal wordt gesloten.

James zou zelf aandringen op een snelle afhandeling van zijn overstap zodat hij niet met de Koninklijke mee hoeft op een oefentrip naar de Verenigde Staten. Der Rekordmeister wil de middenvelder naar verluidt eerst twee jaar huren, waarna hij via een optie tot koop definitief over kan worden genomen. Real denkt naar verluidt aan een transfersom van zo'n zeventig miljoen euro.

Bayern zou, als het er daadwerkelijk vandoor gaat met James, een aantal grootmachten aftroeven. Manchester United leek lange tijd de meest waarschijnlijke bestemming van de spelmaker, terwijl ook Chelsea en Paris Saint-Germain interesse toonden. Eerder deze week doken er nog geruchten op dat the Red Devils na de komst van Romelu Lukaku de gesprekken met Real hadden hervat.

Als James er daadwerkelijk voor kiest om naar Beieren te gaan, wordt hij herenigd met Carlo Ancelotti, de trainer onder wie hij bij Real zijn beste periode kende. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge hield zich maandagavond in gesprek met de Duitse pers overigens op de vlakte over de mogelijke komst van de Colombiaan: “Ik vraag om begrip omdat ik onze plannen niet kan onthullen. Ik wil niet over geruchten praten, want dat brengt ons nergens. In het geval van twijfels maakt het de zaken alleen maar gecompliceerder en duurder.”

Bezig met laden …