Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München boekt moeizame zege in spektakelstuk vol VAR-momenten

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagmiddag gedaan wat het moest doen in de strijd om de koppositie in de Bundesliga. Op bezoek bij FC Augsburg was der Rekordmeister met 2-3 te sterk, door doelpunten van Aleksandar Pavlovic, Alphonso Davies en Harry Kane. Ermedin Demirovic (tweemaal) scoorde namens de thuisploeg. Door de zege is het gat tussen koploper Bayer Leverkusen en Bayern München nog maar één punt, al heeft Leverkusen nog wel een duel tegoed. Augsburg staat twaalfde.

Aan beide kanten stond er een Nederlandse verdediger in de basis. Bij Bayern was dat Matthijs de Ligt, aan de kant van Augsburg Jeffrey Gouweleeuw. De Ligt vormde het hart van de Bayern-verdediging overigens met Eric Dier, die de rest van het seizoen wordt gehuurd van Tottenham Hotspur en zaterdag zijn basisdebuut maakte.

Al vroeg in de wedstrijd leek Augsburg een penalty te krijgen, na hands van De Ligt. De VAR constateerde echter dat de bal buiten het strafschopgebied op de arm van de verdediger was gekomen, waardoor Augsburg het moest doen met een vrije trap. Die leverde niets op.

Na een klein kwartier leek het via Elvis Rexhbecaj alsnog 1-0 te worden, maar opnieuw ging het feestje niet door voor de thuisploeg. Deze keer was er sprake van buitenspel, zo constateerde de VAR.

Aan de andere kant van het veld was het in de 23ste minuut wel raak: Pavlovic scoorde na een hoekschop van dichtbij. Vlak voor rust verdubbelde Bayern de score zelfs. Davies schoof de bal van een kleine twintig meter in de korte hoek binnen: 0-2.

Augsburg moest in de tweede helft met een reactie komen, en dat lukte. Demirovic kopte raak na een voorzet van Kevin Mbabu: 1-2. Enkele minuten later was de marge echter alweer twee. Kane kon van dichtbij simpel de 1-3 binnentikken. Eerst werd zijn goal nog afgekeurd wegens buitenspel, maar na inmenging van opnieuw de VAR bleek dat het gewoon een geldige goal was.

In de slotfase, waarin Mathys Tel nog de paal raakte, werd het plots nog spannend. Eerst kreeg Augsburg, na inmenging van de VAR, een penalty vanwege een overtreding van Manuel Neuer op Felix Uduokhai. De doelman maakte zijn fout echter goed door de strafschop van Sven Michel te stoppen. Toen Augsburg in de blessuretijd nog een penalty kreeg – deze keer na een overtreding van Thomas Müller - had Neuer echter geen antwoord: 2-3. Daar zou het bij blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Goede wedstrijd gezien van Bayern Munchen in een lastige uitwedstrijd. Vandaag heb ik genoten van Jamal Musiala die ik zeer goed vond spelen. Tuchel weet zijn talent optimaal te benutten, want hij was echt de spil van het elftal vandaag. Complimenten daarom naar de trainer hiervoor. Ik ben toch echt benieuwd of het bestuur van Bayern Munchen nog wat gaat doen aan de selectie, want dat is toch zeer ondermaats voor een club als Bayern Munchen. Het is allemaal erg dun en als er een speler wegvalt dan gaat het niveau ook wel drastisch omlaag. Het is toch wel erg zorgelijk!

Ben benieuwd wat Bayer Leverkusen vanavond gaat doen tegen Borussia Monchengladbach. Hopelijk laten ze punten liggen, maar ik ben bang dat Bayer Leverkusen gewoon met 3-0 gaat winnen.

27 januari 2024 om 17:57

Wat vind jij van het tactisch inzicht van Tuchel?

27 januari 2024 om 18:03

Hallo Ackmariaaz,

Het is algemeen bekend dat Tuchel een tactisch zeer sterk is . En ik kan dit statement zeker beamen. Echter zie ik ook dat Tuchel niet met Bayern Munchen kan spelen zoals hij wilt. Ik denk namelijk dat hij met 3 verdedigers wilt spelen en dan met Davies en een rechterflank bestrijder (hij wilde Trippier) die beide flanken bestrijden. Dat is echt Tuchelbal waarmee hij ook met PSG de Champions League Finale haalde en met Chelsea deze finale won. Desondanks laat Tuchel zien bij Bayern over een uitstekend tactisch vermogen te beschikken, niet alleen verdedigend maar ook de aanvallend ingestelde spelers renderen zeer goed onder Tuchel.

Geen wonder dat het 3-2 werd met zo’n riskante opstellingen - een verdediger per team in de basis?! Oh wacht, bij Bayern minimaal 2 zie ik nu.

27 januari 2024 om 17:39

You got me ;-)

Even flauw doen: ik hoop maar dat er aan beide kanten een verdediger op veld staat ;-)

27 januari 2024 om 17:48

Ik doe met je mee. Hopelijk let de VAR hier wel op

Niks over Stuttgart vs Leipzig (5-2), spektakelstuk eerste klas nr 3 tegen 4, maar het zal wel joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren