voetbalzone

‘Bayern München bood in zomer 250 miljoen op Messi’

Gijs Freriks25 okt 2013, 10:10
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2013, 10:10
Advertentie
/

Bayern München heeft afgelopen zomer geprobeerd om Lionel Messi te contracteren. Een week geleden kwam naar buiten dat drie clubs bereid waren om aan de gelimiteerde transfersom van 250 miljoen euro te voldoen en volgens FIFA-zaakwaarnemer François Gallardo was Bayern er daar één van.

Messi tekende in februari een nieuw contract in Camp Nou en in dat papiertje staat een transferclausule ter waarde van 250 miljoen. Adidas wilde de Argentijnse wereldspeler bij een club onderbrengen die men sponsort en was daarom bereid om voor Bayern de helft van de transfersom, 125 miljoen dus, voor zijn rekening te nemen. Messi zou bij de Champions League-winnaar 20 miljoen per seizoen kunnen verdienen en alle imagorechten voor zichzelf kunnen behouden.

La Pulga sloeg de aanbieding echter onmiddellijk af en gaf aan tevreden te zijn bij Barcelona. Gallardo gaf aan Punto Pelota ook aan dat Chelsea eveneens bereid was om 250 miljoen voor Messi neer te tellen. De viervoudig wereldvoetballer van het jaar staat nu nog tot de zomer van 2018 onder contract in Catalonië en de kans lijkt klein dat hij in Europa ooit nog voor een andere vereniging gaat spelen. Hij heeft nooit uitgesloten dat hij zijn actieve carrière in zijn vaderland beëindigt.

Bezig met laden …