voetbalzone

‘Bayern München geeft Gravenberch heldere boodschap voor nieuwe seizoen’

Wessel Antes13 jul 2023, 16:30
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 16:30
Advertentie

Ryan Gravenberch mag Bayern München deze zomer op huurbasis verlaten, weet Kicker. De Duitse grootmacht ziet nog altijd potentie in de 21-jarige Amsterdammer, maar verwacht de middenvelder op korte termijn niet structureel nodig te hebben. Zodoende kan Gravenberch op zoek naar een nieuwe tijdelijke werkgever, om zo toch aan zijn nodige speelminuten te komen. In München ligt de elfvoudig international van het Nederlands elftal nog tot medio 2027 vast.

Gravenberch heeft nog altijd weinig perspectief op speeltijd bij Bayern, daar Joshua Kimmich en Leon Goretzka nog altijd onder contract staan in de Allianz Arena. Marcel Sabitzer is terug van zijn uitleenbeurt aan Manchester United, terwijl Konrad Laimer transfervrij werd overgenomen van RB Leipzig. Sabitzer mag bij een goed bod vertrekken uit München, maar de kans op speeltijd blijft dan nog altijd nihil voor Gravenberch. Bayern is van mening dat de rechtspoot op zijn leeftijd iedere week moet spelen en wil hem daarom verhuren.

In het afgelopen seizoen kwam Gravenberch slechts 937 minuten in actie, verdeeld over 33 optredens. Het jeugdproduct van Ajax moest het vaak doen met korte invalbeurten. Zowel onder Julian Nagelsmann als onder Thomas Tuchel slaagde Gravenberch er niet in om een basisplek te veroveren, waardoor het tijd is voor een uitleenbeurt. Eerder toonden Arsenal en Liverpool interesse voor een definitieve overname, maar daar wil Bayern niet aan meewerken. Welke clubs Gravenberch zouden willen huren is nog onbekend.

Rafael van der Vaart gaf in gesprek met het Duitse TZ begin deze maand al aan dat Gravenberch zich op de verhuurlijst moet laten zetten. “Het eerste jaar bij Bayern was niet makkelijk. Het was zijn eerste keer in het buitenland. Bovendien liep het niet goed met het hele team. Hij heeft gewoon minuten nodig. Als hij zo weinig blijft spelen, is het misschien beter dat hij na één jaar weer vertrekt bij Bayern. Hij is een geweldige speler. Als ik Bayern was, zou ik hem niet zo snel weer verkopen. Ik zou niet naar een andere grote club gaan, een verhuur is beter. Ajax zou hem voor een jaar terug kunnen halen, dat zou mooi zijn. Ze kunnen hem goed gebruiken.”

Bezig met laden …