voetbalzone

‘Bayern München geeft groen licht voor nieuw contract Robben’

Yanick Vos12 apr 2018, 15:30
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2018, 15:30
Advertentie

Arjen Robben speelt ook volgend seizoen voor Bayern München. Volgens Sport Bild heeft de club besloten om de 34-jarige buitenspeler nog een jaar te binden. Woensdag werd al bekend dat ook het aflopende contract van Franck Ribéry met een seizoen verlengd gaat worden.

Robben beschikt over een aflopend contract in München. De afgelopen weken gaf de voormalig Oranje-international in de media diverse keren aan dat hij graag duidelijkheid wilde over zijn nabije sportieve toekomst en deze lijkt hij nu gekregen te hebben. Het bestuur van Bayern heeft groen licht gegeven voor de nieuwe contracten voor Robben en Ribéry. Bayern heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar naar verwachting wordt de contractverlenging van Robben binnen twee weken wereldkundig gemaakt.

"Ik begrijp dat het een belangrijk en interessant onderwerp is, maar ik wil er niet te veel over zeggen", zei Robben voorafgaand aan het tweede duel met Sevilla. "Wat er bij de onderhandelingen anders is? Ik ben nu wat ouder. De laatste twee jaar tekende ik in januari bij. Het is nu april en ik heb nog niet verlengd." Vader en zaakwaarnemer Hans Robben gaf aan dat zijn zoon aanbiedingen van verschillende clubs ontvangen had, maar nu zou de aanvaller hebben gekozen voor een langer verblijf in München.

Robben speelt als sinds de zomer van 2009 in het shirt van der Rekordmeister, na eerdere dienstverbanden bij FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid. Met de Duitse topclub won de voormalig Oranje-international tientallen prijzen, waaronder zeven keer de landstitel. In 2013 beleefde Robben zijn hoogtepunt met Bayern, toen de Champions League werd gewonnen nadat de Nederlander vlak voor tijd de winnende treffer maakte in de finale tegen Borussia Dortmund.

Bezig met laden …