voetbalzone

Bayern München haalt klassieker van Van Gaal uit de doos voor Moederdag

Mart Oude Nijeweeme14 mei 2023, 12:46
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2023, 12:46
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Niet alleen in Nederland is het vandaag Moederdag. Ook in Duitsland wordt stilgestaan bij de feestdag ter ere van het moederschap. Bayern München lepelt voor de editie van dit jaar een klassieke video van Louis van Gaal uit de oude doos. "Ich habe gesehen: hier sind viele Mutti", schreeuwt de voormalig Oranje-bondscoach van het balkon op het Marienplatz in München als hij met zijn ploeg de landstitel heeft veroverd in 2010.

Van Gaal heeft zich op dat moment bijzonder geliefd gemaakt bij de fans van Bayern en heeft een speciale boodschap voor alle moeders. Ten tijde van de huldiging was het ook Moederdag. "Ein dicke Kuss von der Trainer von der Meister!", buldert Van Gaal. Bayern wist in het seizoen 2009/10 op de laatste speeldag de titel vast te stellen door een zege bij Hertha BSC. Ook werd in dat jaar de DFB Pokal gewonnen. De Champions League-finale werd verloren van Internazionale (2-0).

Bezig met laden …