voetbalzone

‘Bayern München haalt ‘wonderdokter’ na vertrek Guardiola terug’

Gijs Freriks26 jan 2016, 11:50
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2016, 11:50
Advertentie

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt keert na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid terug bij Bayern München. BILD meldt dinsdagochtend dat de 73-jarige orthopeed en sportarts de adviseur van de medische afdeling van de club uit Beieren wordt.

voetbalzone

Müller-Wohlfahrt leverde in april zijn contract in en dat deden ook zijn zoon Kilian Müller-Wohlfahrt, Peter Ueblacker en Lutz Hänsel. Hij sprak in een verklaring van een ‘vertrouwensbreuk’ en het is zonneklaar dat hij daarmee zijn band met Josep Guardiola bedoelde. De trainer was na een 3-1 nederlaag in de Champions League tegen FC Porto woest over het uitvallen van Arjen Robben, Franck Ribéry en Medhi Benatia.

Nadat de centrale verdediger uit Marokko de strijd moest staken, klapte Guardiola cynisch naar de reservebank. Pep zei daar zelf het volgende over: “Dat was mijn persoonlijke teleurstelling (…) Wat er op het veld in Porto gebeurde, is mijn verantwoordelijkheid: door mij hebben we verloren. Het is altijd de verantwoordelijkheid van coach als we verliezen. Niet van het bestuur, niet van de fysiotherapeuten en niet van de artsen.”

Bezig met laden …