voetbalzone

Bayern München heeft contact met Ödegaard

Bart Kruyt10 apr 2016, 22:16
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 22:16
Advertentie

Martin Ödegaard kon vorig jaar werkelijk alle kanten op en het Noorse wonderkind koos voor een overstap naar Real Madrid. Het blijkt voor de middenvelder echter nog niet zo eenvoudig om zich in het eerste elftal te spelen: hij mocht vorig seizoen tegen Getafe debuteren in de Primera División, maar vooralsnog is het bij deze ene wedstrijd in het vlaggenschip gebleven.

/

De inmiddels zeventienjarige Ödegaard speelt zijn wedstrijden bij Real Madrid Castilla en de vraag is hoelang hij nog geduld kan opbrengen. Veel clubs die de Noor vorig jaar wilden hebben, hebben nog altijd belangstelling: dat geldt bijvoorbeeld ook voor Bayern München. “Natuurlijk hebben wij contact met Ödegaard, maar verder speelt er niets”, zei technisch directeur Matthias Sammer van Bayern tegen Sky.

“Zijn beslissing om voor Real te kiezen moeten we respecteren”, vervolgde Sammer. “Hij is een geweldige speler, maar wij proberen niet om hem te halen. Maar er is wel contact, ja.” Dit contact zou na dit seizoen dus wel eens kunnen resulteren in een poging van Bayern om Ödegaard alsnog naar München te halen. Carlo Ancelotti kent de middenvelder in ieder geval; hij is de coach die Ödegaard vorig seizoen liet debuteren in het eerste elftal van Real.

Bezig met laden …