voetbalzone

Bayern München heeft middenvelder niet meer nodig: 'Natuurlijk doet dit pijn'

Bart Kruyt23 mei 2016, 18:56
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2016, 18:56
Advertentie
/

Voor Pierre-Emile Höjbjerg zit zijn tijd bij Bayern München erop. De middenvelder werd in het afgelopen seizoen al verhuurd aan Schalke 04 en hoeft niet meer terug te keren bij der Rekordmeister, zo gaf zaakwaarnemer Sören Lerby onlangs aan. Höjbjerg heeft zelf niets van Bayern gehoord: “Ik was daarom ook wel verrast dat Sören dat zei. Maar als hij het zegt, dan zal het wel waar zijn.”

De twintigjarige Höjbjerg kwam tot zeventien competitiewedstrijden voor Bayern, maar een vaste basisplaats veroveren zat er niet in. “Natuurlijk doet dit pijn”, vertelde de Deen aan TV2. “Als je zolang bij een club hebt gezeten en het is opeens voorbij, dan raakt dat je wel. Iedere speler wil wel voor de beste club van de wereld uitkomen, maar als ik niet kan spelen, dan is het duidelijk dat ik verder moet kijken. Ik heb zelf natuurlijk ook mijn ambities.”

“Ik heb het gevoel dat ik wel wat te brengen heb, en als dat niet bij Bayern kan, dan moet ik een andere club zien te vinden waar ik wél belangrijk kan zijn”, vervolgde Höjbjerg. “Ik ben nu op zoek naar een mooie club en ik heb er vertrouwen in dat er een mooie kans langs zal komen. Ik zou graag in de Bundesliga willen spelen, maar ik sta zeker ook open voor Engeland, Spanje of Italië.” Voor Schalke speelde Höjbjerg in het afgelopen seizoen 23 competitiewedstrijden.

Bezig met laden …