voetbalzone

Bayern München is vastbesloten: ‘Lewandowski nog zeker seizoen bij ons’

Rian Rosendaal12 apr 2022, 21:21
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2022, 21:21
Advertentie

Bestuursvoorzitter Oliver Kahn weet het zeker: Robert Lewandowski speelt ook volgend seizoen in het shirt van Bayern München. De oud-doelman weigert om afscheid te nemen van een spits die het overgrote deel van de productie van de grootmacht voor zijn rekening neemt. Daarnaast heeft Bayern niet direct een adequate vervanger in huis. Lewandowski, die vastligt tot medio 2023, wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona.

"We hebben hem zeker nog een seizoen bij ons", verklaart Kahn dinsdagavond voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Bayern en Villarreal in gesprek met Prime Video. "We zijn niet zo gek dat we gaan discussiëren over een speler die elk seizoen tussen de 30 en 40 doelpunten maakt voor ons." Volgens diverse Duitse media mag Lewandowski alleen vertrekken als Bayern een geschikte opvolger vindt. Naar verluidt is de clubleiding bereid om hem zijn laatste contractjaar in te laten gaan, met het risico dat hij over een jaar gratis de deur uitloopt.

voetbalzone

De doorgaans goed geïnformeerde Spaanse journalist Gerard Romero meldde dinsdag dat Barcelona de zaakwaarnemer van Lewandowski heeft laten weten dat zij zelf het initiatief moeten nemen om een transfer naar de Catalanen te bewerkstelligen. Maandag werd er door het Poolse TVP Sport gemeld dat de 33-jarige spits al een mondeling akkoord had bereikt met ‘Barça en hij tevens een transferverzoek bij Bayern heeft ingediend, maar deze geruchten werden door BILD al snel de kop ingedrukt.

De interesse van Barcelona in Lewandowski is volgens Romero daarentegen wel zeer concreet te noemen. De Catalanen zouden Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van de Poolse doelpuntenmachine, hebben verteld dat zij bereid zijn om maximaal een transfersom van 25 tot 30 miljoen euro te betalen, gezien de huidige economische situatie van de club.

De journalist van RAC1 geeft als kanttekening dat een transfer vrij gecompliceerd is. Lewandowski ligt nog tot medio 2023 vast bij Bayern. Een mondeling akkoord tussen Barcelona en de spits hoeft geen probleem te vormen, maar het is meer dan aannemelijk dat der Rekordmeister een hoge vraagprijs zal hanteren. Dit is de reden dat Barça graag ziet dat Lewandowski zijn intenties om te vertrekken aan de Beierse club bekendmaakt om zo de transfersom te verlagen.

Bezig met laden …