voetbalzone

‘Bayern München keurt spits van twaalf miljoen euro maandag’

Gijs Freriks17 dec 2017, 18:50
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2017, 18:50
Advertentie

Sandro Wagner ruilt TSG Hoffenheim in voor Bayern München. Kicker meldt dat de clubs op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over een transfer ter waarde van ongeveer twaalf miljoen euro, exclusief variabelen. Boulevardkrant BILD gaat uit van een som van maximaal vijftien miljoen.

Wagner wordt maandag medisch gekeurd in München en zal aansluitend een contract voor tweeënhalf jaar tekenen bij de regerend kampioen en koploper van de Bundesliga. Als een verrassing komt de overgang niet meer, want Julian Nagelsmann liet vorige week donderdag al weten dat de transfer waarschijnlijk ‘binnen twee weken’ zou worden afgerond.

Jupp Heynckes, de trainer van Bayern, deed ook geen moeite om de interesse in de dertigjarige Wagner te verhullen: “Hasan Salihamidzic (sportief directeur, red.) heeft met collega Alexander Rosen gesproken om de mogelijkheden te onderzoeken. Wagner is een Duits international en transfers van dat soort gasten zijn normaal gesproken erg moeilijk in de winter.”

Wagner komt uit de jeugdopleiding van Bayern, maar verder dan acht wedstrijden in het eerste elftal van der Rekordmeister kwam de zevenvoudig Duits international niet. Het had overigens niet veel gescheeld of Wagner was in de Eredivisie terechtgekomen, want FC Groningen meldde zich in 2009 concreet bij Duisburg en PSV bracht zelfs een bod van twee miljoen euro uit. “PSV is natuurlijk wél een grote club, dus ik neem aan dat Sandro daar zeker naar zal willen luisteren”, zei zaakwaarnemer Thomas Kroth daar toen over. Wagner bleef echter nog een half jaar bij Duisburg en vertrok toen naar Werder Bremen.

Bezig met laden …