voetbalzone

‘Bayern München klopte in slotweek zonder succes aan bij Real Madrid’

Erik van Dam02 sep 2016, 18:51
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 18:51
Advertentie

Bayern München trok deze zomer zeventig miljoen euro uit om de selectie te versterken en haalde voor die som twee man: Mats Hummels en Renato Sanches kostten ieder circa 35 miljoen euro. De twee arriveerden al vroeg in de Allianz Arena en daarna communiceerde Bayern steeds dat het al helemaal klaar was voor het nieuwe seizoen. Het Spaanse Marca claimt echter dat de Duitsers het nog probeerden bij Luka Modric.

/

In de slotweek van de transferperiode klopte Bayern Müchen nog aan in Madrid om te informeren naar de voorwaarden waaronder Modric kon worden overgenomen. Carlo Ancelotti leerde de Kroaat goed kennen toen ze samen in de Spaanse hoofdstad werkten en de coach zag het wel zitten om Modric weer bij zijn selectie te hebben. Datzelfde dacht José Mourinho, die echter net als Ancelotti nul op het rekest kreeg.

Real Madrid wenste niet te praten over een vertrek van Modric uit het Santiago Bernabéu en Modric zelf wilde ook niet nadenken over een zomerse transfer. Bayern kon zijn komst zodoende doorstrepen en hield het bij Hummels en Sanches als aanwinsten. Ook Chelsea trok in de laatste dagen geen middenvelder meer aan, maar versterkte de verdediging nog wel met Marcos Alonso en David Luiz.

Bezig met laden …