voetbalzone

Bayern München lijdt vijfde nederlaag in laatste zes oefenwedstrijden

Daniel Cabot Kerkdijk02 aug 2017, 19:50
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2017, 19:50
Advertentie

Bayern München is als laatste op het toernooi om de Audi Cup geëindigd. Daags na de nederlaag tegen Liverpool (0-3) verloor het team van Carlo Ancelotti ook met 0-2 van Napoli, dat zelf van Atlético Madrid had verloren. Bayern heeft nu liefst vijf van de laatste zes vriendschappelijke ontmoetingen verloren.

Ancelotti opteerde tegen Napoli voor veel jonge voetballers, terwijl collega Maurizio Sarri eveneens veel wijzigingen doorvoerde ten opzichte van het duel met Atlético. Napoli nam na nog geen kwartier de leiding. Christian Fruchtl keerde een inzet van Nikola Maksimovic maar half, waarna de rebound voor Kalidou Koulibaly was. Dries Mertens liet na voorbereidend werk van Marek Hamsik een goede kans onbenu. Oog in oog met Fruchtl kreeg de Belg het leer niet tegen de netten.

Tien minuten na rust verdubbelde Emanuel Giaccherini de voordelige marge, met een krachtig schot, na een slimme pass van José Maria Callejón. Een vrije trap van invaller Arek Milik ging daarna tegen het aluminium. Bayern verloor op 19 juli van Arsenal na strafschoppen en stapte daarna ook in de duels met AC Milan (0-4), Internazionale (0-2), Liverpool (0-3) en dus ook Napoli (0-2) als verliezer van het veld. Tussendoor werd wel van Chelsea (2-3) gewonnen.

Bezig met laden …